• Friss Képek

  1 5 7 11 12 15
 • Friss Hírek

  • Felvételi jegyzék a 2024-25-ös tanévre

   11-es kód: Mezőgazdasági gépésztechnikus 12-es kód: Mezőgazdasági technikus 13-as kód: Kertésztechnikus 14-es …
  • ÁLLÁSPÁLYÁZAT

   KISALFÖLDI AGRÁRSZAKKÉPZÉSI CENTRUMpályázatot hirdet Munkaviszony (MT) keretébenéjszakai portásMunkakör/feladatkör betöltésére. A pályázati feltételek …
  • Állás ajánlat

   Kisalföldi Agrárképzési Centrum pályázatot hirdet Munkaviszony (MT) keretében gazdasági ügyintéző Munkakör/feladatkör betöltésére …
  • Állás lehetőségek

   Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 42 …
  • Takarítónői állás

   Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és …

Nyílt nap a 120 éves hagyományokkal rendelkező iskolánkban

2013 december 5. » Hírek

Iskolánkat 1892-ben alapították Magyar Királyi Földmíves Iskolaként. Mára 928 diákkal Pápa város legnagyobb iskolájává nőtte ki magát. Augusztus 1-től jelentős változások történetek az iskola életében. Pápai Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola néven a Vidékfejlesztési Minisztérium fenntartása alá kerültünk.
érdeklődőkA november 20-i nyílt napon rekord számú érdeklődő jelent meg nálunk. Először Békefi Imre igazgató úr adott tájékoztatást az iskoláról, majd Fodor Ferencné és Gál Imre igazgatóhelyettesek ismertetője következett a szakmai képzésekről. 2013/2014-es tanévben 40 osztályban, 4 szakmacsoportban mezőgazdasági, élelmiszeripari, vendéglátóipari és kereskedelmi képzések zajlanak.
nyilt nap Fodor Kitti 12. E osztályos mezőgazdász tanuló a fiatalok szemszögéből világította meg, miért is jó „mezős” diáknak lenni. A diák-és szabadidős rendezvények élményeit képek segítségével mesélte el a jelenlévőknek.
A továbbiakban az érdeklődő diákokat és szüleiket 7 csoportra osztva megkezdődtek az óralátogatások. A közismereti és idegen nyelvi órák mellett bepillantást nyerhettek a szakmai elméleti és gyakorlati képzésbe is. 1-1 tanítási óra ideje alatt több osztályt is meglátogattak a csoportok.
A kollégium és a tankonyha megtekintése után az iskola busza a lovas iskolába és a tangazdaságba is elvitte azokat a gyerekeket és szülőket, akik arra is kíváncsiak voltak.Gál Imre

A nyílt nap után felkerestem Békefi Imre igazgató urat, és arról kérdeztem, hogyan értékeli a rendezvényt.
Először is nagyon örülök – kezdte igazgató úr – hogy ilyen sokan érdeklődnek az iskola és az itt folyó képzések iránt. Ennyi látogató még soha nem volt nálunk nyílt napon. A több mint száz főt befogadó konferenciaterem teljesen megtelt, ezért az épületen kívül maradóknak párhuzamosan tartottunk tájékoztatót. Voltak családok, akik egészen messziről érkeztek, hogy tájékozódjanak a lehetőségekről.
A szülők nagyon pozitívan ítélték meg intézményünket. Tetszett nekik, hogy modern az iskola, technikailag jól felszerelt, tágas az aula, kedvesek a tanárok. A látogatott órákat érdekesnek tartották, jó volt, hogy körülnézhettek a tankonyhán, lovas iskolában stb.
Igazgató úr elmondta, hogy az eddigi képzések folytatódnak. Az érettségire épülő ágazati képzésben a mezőgazdasági technikus, erdészeti és vadgazdálkodási technikus mellé újként csatlakozik a mezőgazdasági gépésztechnikus, kert- és parképítő technikus, élelmiszeripari technikus, élelmiszeripari gépésztechnikus, ahol 4 év után érettségi, majd újabb 1 év után szakképesítés szerezhető.
Szakiskolában maradnak, amiket eddig is oktattunk: lovász, gazda, húsipari termékgyártó és pék. És újként belép: mezőgazdasági gépész, kertész, és édesipari termékgyártó szakma. Ezek közös jellemzője, hogy 3 évesek, az első évben heti egy nap iskolai gyakorlattal. A 10-11. évfolyamon a gyakorlattal töltött idő növekszik és már külső gyakorlati helyen valósul meg.
Képzéseinkről és iskolánkról honlapunkon tájékozódhatnak: www.mezopapa.hu
Szeretettel várjuk az érdeklődőket december 10-én 16. 00 órakor kezdődő pályaválasztási tájékoztatóra.