Iskolánk a 2024/2025-s tanévben az alább felsorolt ágazatokban, szakokon, illetve szakmairányokon hirdet technikumi és szakképzőiskolai képzéseket. Minden képzésről rövid ismertetőt olvashatnak, mely segítségével bemutatjuk az adott képzést. Amennyiben kérdése merülne fel, természetesen állunk rendelkezésére a 89/313-406-os telefonszámon.

 • TECHNIKUMI KÉPZÉSEINK (9-13. ÉVFOLYAM):

  A technikum öt évfolyamán felkészíti a tanulókat a négy kötelező közismereti érettségi vizsgatárgyból a kétszintű érettségire. A technikusi szakképesítés szakmai vizsgája lesz egyben az ötödik érettségi tárgy. Így 13. év végi sikeres vizsga után két végzettséget igazoló bizonyítványt kap.
  Kézhez kapja az érettségi bizonyítványát és a technikusi végzettséget igazoló oklevelét.

  MEZŐGAZDASÁG ÉS ERDÉSZET ÁGAZAT; MEZŐGAZDASÁGI GÉPÉSZTECHNIKUS KIMENETTEL ( KÓD:0011 )

  Részt vesz az agrárágazati géprendszerek, gépek, berendezések, eszközök kiválasztásában, üzemeltetésében, karbantartásában és javításában. Felszántja a földet, előkészíti a magágyat, és elveti a magvakat. Kezeli a különböző betakarító gépeket, majd szállítóeszközzel szállítja a terményt.

 • A szakmához kötődő további sajátos követelmények: Mezőgazdasági vontató vezetésére érvényes korlátozás nélküli vezetői engedély (T, illetve C+E, C1+E kategória).

MEZŐGAZDASÁG ÉS ERDÉSZET ÁGAZAT;
MEZŐGAZDASÁGI TECHNIKUS KIMENETTEL ( KÓD:0012 )

A mezőgazdasági üzemek, gazdaságok közvetlen szervezésében, a gazdálkodás irányításában vesz részt. A mezőgazdasági technikus a Növénytermesztés és Állattenyésztés szakmairányokhoz kapcsolódó termesztési, tenyésztési, műszaki, gazdálkodási szakterületen önálló feladatokat végez és végeztet, munkacsoportokat irányít. Piackutatást és marketing munkát végez.

 • A szakmához kötődő további sajátos követelmények: a mezőgazdasági vontató vezetésére érvényes vezetői engedély megszerzése (T, illetve C+E, C1+E kategória vagy B kategória), amelyet a vizsga megkezdése előtt a vizsgabizottságnak be kell mutatni.

MEZŐGAZDASÁG ÉS ERDÉSZET ÁGAZAT; KERTÉSZTECHNIKUS KIMENETTEL ( KÓD:0013 )

Az ágazatban 5 szakmairányra lehet jelentkezni:
• Dísznövénytermesztő és virágkötő
• Zöldségtermesztő
• Gyümölcstermesztő
• Gyógynövénytermesztő és
• Parképítő és fenntartó technikus

ÉLELMISZERIPAR – ÁGAZATI TECHNIKUM
SÜTŐ- ÉS CUKRÁSZIPARI TECHNIKUS KIMENET (KÓD:0014 )

A Sütő- és cukrászipari technikus elsősorban a termelési folyamatok irányításáért felelős. Feladata a receptúráknak megfelelő termékelőállítás felügyelete, a minőségbiztosítás, új termékféleségek kidolgozása. Piackutatást és marketing munkát is végez.

SZAKKÉPZŐ ISKOLAI KÉPZÉSEINK (9-11. ÉVFOLYAM):

A szakképző iskolai szakképzés hároméves. Az első év ágazati ismereteket adó képzés, az azt követő két évben duális képzés folyik, elsősorban szakképzési munkaszerződés keretén belül. A 2020/2021-es tanévtől minden újonnan beiratkozó diák szakmai ösztöndíjban részesül!

MEZŐGAZDASÁG ÉS ERDÉSZET ÁGAZAT; MEZŐGAZDASÁGI GÉPÉSZ ( KÓD:0021 )

A képzés alatt megtanulják a mezőgazdaságban alkalmazott munkagépek, önjáró betakarítógépek, mezőgazdasági rakodógépek előkészítését a működésre, beállítását az agrotechnikai követelményeknek megfelelő üzemeltetésre. A szakmai képzéshez tanműhelyeink, tangazdaságunk és az ott található erő- és munkagépek állnak rendelkezésre.

 • A szakmához kötődő további sajátos követelmények: Mezőgazdasági vontató vezetésére érvényes korlátozás nélküli vezetői engedély (T,
  illetve C+E, C1+E kategória)

 

MEZŐGAZDASÁG ÉS ERDÉSZET ÁGAZAT; GAZDA ( KÓD:0022 )

A gazda képzésre jelentkezők 3 szakmairányból választhatnak: Állattenyésztő, Növénytermesztő és Lovász. Célunk a szakmairánynak megfelelő szakismerettel, a kapcsolódó munkák végzéséhez szükséges elméleti, fizikai és gyakorlati felkészültséggel, vállalkozói tevékenységhez szükséges alapismeretekkel is rendelkező mezőgazdasági szakemberek képzése. A szakmai képzéshez iskolánk tangazdasága és korszerűen felszerelt szaktantermeink biztosítják a szükséges feltételeket.

 • A növénytermesztő és állattenyésztő szakmairány számára kötelező a T vagy B kategóriás jogosítvány megszerzése. Lovász szakmairány számára jogosítvány megszerzése nem kötelező.

MEZŐGAZDASÁG ÉS ERDÉSZET ÁGAZAT; KERTÉSZ ( KÓD: 0023 )

A kertész feladata a zöldségnövények szaporítása, telepítése. A szőlő-, a gyümölcs- és a zöldségtermesztésben fizikai erőkifejtést is igénylő termelési tevékenység végzése, a tevékenység végzésével kapcsolatos gépek üzemeltetése, az előállított termékek betakarítása, tárolása és értékesítése. A szakmai képzéshez iskolánk tangazdasága áll rendelkezésre

ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT; ÉDESSÉGKÉSZÍTŐ ( KÓD:0024 )

Az édességkészítő szakmunkás feladata az édesipari félkész- és késztermékek – cukorkák, desszertek, csokoládék – szakszerű, gazdaságos előállítása.

 

ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT; PÉK ( KÓD: 0025 )

A pék képes sütőipari termék előállítására. A gyártás előkészítését követően a kenyerek és a péksütemények gyártásához tésztát készít, majd feldolgozza. Beállítja a sütési paramétereket és a terméket kemencébe helyezi. A készterméket megfelelő módon tárolja, minősíti és készíti elő szállításra.

ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT; PÉK-CUKRÁSZ ( KÓD: 0026 )

A pék szakma mellett megtanulja a cukrászati készítmények előállítását: teasüteményeket, hidegcukrászati készítményeket, bonbonokat, tortákat készít.

ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT; HENTES ÉS HÚSKÉSZÍTMÉNY KÉSZÍTŐ ( KÓD: 0027 )

A Hentes és húskészítmény készítő feladata a vágóállatok szakszerű levágása, darabolása, csontozása, formázása, különböző termékek előállítása, csomagolása és értékesítése. 

ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT; KISTERMELŐI ÉLELMISZERELŐÁLLÍTÓ ( KÓD:0028 )

A kistermelői élelmiszer-előállító kistermelői viszonyok között gyümölcs-zöldség feldolgozására, szörpök készítésére, kézműves sörök, rövid italok előállítására, valamint házi állataink húsának feldolgozására, húsipari termékek gyártására képes. Falusi vendéglátási ismeretek elsajátítását (szállásadás, étkeztetés, programszervezés, mezőgazdasági termék előállítást) is biztosítjuk. A képzés során iskolánk tangazdaságában, tankonyhájában, tanéttermében végezzük a szakmai gyakorlati képzést.