Pályaválasztási rendezvények időpontjai (nyílt nap):

Pályaválasztási fogadónapot tartunk az iskolánkban négy alkalommal délután szülőknek és diákoknak. Helyszíne a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium konferenciaterme. A diákokat és szüleiket várjuk erre a délutáni rendezvényünkre, ahol az iskola vezetése tájékoztatást ad egy diavetítéssel iskolánk képzéseiről, szabadidős programjairól.

Időpontok:

2018. október 8. hétfő, 16.00-17.00 óra
2018. november 5. hétfő 16.00-17.00 óra
2018. december 3. hétfő 16.00-17.00 óra
2019. január 7. hétfő 16.00-17.00 óra

Pályaválasztási nyílt napok

Nyílt napokat is rendezünk az iskolánkban, amikor délelőttönként az iskola mindennapjaiba lehet bepillantani. A nyílt napok idején diákok és az érdeklődő szülők tanítási órákra és szakmai gyakorlati foglalkozásokra látogathatnak. Idén nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a belső szakmai képzőhelyek megtekintésére, így például a tangazdaság, a lovasiskola, a tankonyha, élelmiszeripari-műhely, gépész szaktantermek is nyitva állnak az érdeklődők előtt.

Időpontok:

2018. november 14. 8.00-12.30
2018. december 5. 8.00-12.30

Felvételi eljárás a 9. évfolyamra

A szakgimnáziumi és szakközépiskolai  alapképzésre jelentkezni a felvételi eljárás keretében, tárgyév február 16-ig lehet. A tanulókat az általános iskolai eredmények alapján, felvételi pontok számításával veszi fel az intézmény. Felvételi vizsgát nem kell tenni. A felvételi pontok kiszámítása a következő tantárgyak jegyeinek összesítésével történik:

  • ötödik év végi magyar nyelv, magyar irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv
  • hatodik év végi magyar nyelv, magyar irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv, természetismeret
  • hetedik év végi magyar nyelv, magyar irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv, biológia
  • nyolcadik osztály I. félévi magyar nyelv, magyar irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv, biológia

Kollégiumi lehetőség

Kollégiumi elhelyezésre a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium területén lévő diákotthonban van lehetőség. Étkezést a kollégium épületében működő konyha biztosít.

 

Az iskolánkban tanulható szakmákról itt tájékozódhatsz.