Az ideiglenes felvételi jegyzék a 2023/24-es tanévre megtekinthető itt.

Jelentkezési lap pótfelvételizők számára

 

Pályaválasztási rendezvények időpontjai (fogadó óra):

Pályaválasztási fogadó órát tartunk az iskolánkban négy alkalommal délután szülőknek és diákoknak. Helyszíne a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium konferenciaterme. A diákokat és szüleiket várjuk erre a délutáni rendezvényünkre, ahol az iskola vezetése tájékoztatást ad egy diavetítéssel iskolánk képzéseiről, szabadidős programjairól.

Időpontok:

2021. október 11. hétfő 16.00-17.00 óra

2021.december 06. hétfő 16.00-17.00 óra

2022. január 31. hétfő 16.00-17.00 óra

Pályaválasztási nyílt napok

Nyílt napokat is rendezünk az iskolánkban, amikor délelőttönként az iskola mindennapjaiba lehet bepillantani. A nyílt napok idején diákok és az érdeklődő szülők tanítási órákra és szakmai gyakorlati foglalkozásokra látogathatnak. Idén nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a belső szakmai képzőhelyek megtekintésére, így például a tangazdaság, a lovasiskola, a tankonyha, élelmiszeripari-műhely, gépész szaktantermek is nyitva állnak az érdeklődők előtt.

Időpontok:

2021. október 13. szerda 8.00-12.30

2021. november 10.

2021. december 01.

Felvételi eljárás a 9. évfolyamra

Az iskolába történő felvétel:
A képzéseinkre az általános iskolában szerzett év végi és félévi jegyek alapján lehet bekerülni.
A felvétel során figyelembe vett osztályzatok:
 hatodik osztály év vége: magyar nyelv, magyar irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv, természetismeret.
 hetedik osztály év vége: magyar nyelv, magyar irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv, biológia.
 nyolcadik osztály első félév vége: magyar nyelv, magyar irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv, biológia.
A szerzett jegyekből átlagot számítunk, majd azt 18-al megszorozva kialakul a felvételi pontszám.
A tanulók rangsorolás során az azonos összesített eredményt elérő tanulók közül előnyben kell részesíteni a hátrányos helyzetű tanulót, ezt követően azt a jelentkezőt, akinek a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye az iskola székhelye, telephelye szerinti járás területén található, vagy akinek különleges helyzete ezt indokolja. Amennyiben, a sorrendet még így sem lehet meghatározni, akkor először biológia, majd természetismeret ezután a matematika eredményeit vesszük figyelembe.
A beiratkozás előtt orvosi alkalmassági, pék-cukrász szakma esetén pályaalkalmassági vizsgálat kötelező. A mezőgazdasági gépésztechnikus és mezőgazdasági gépész szakma esetében, pályaalkalmassági vizsgálat: Járművezetéshez szükséges egészségügyi alkalmasság szükséges.
Sajátos nevelési igényű valamint beilleszkedési és tanulási nehézségekkel küzdő diákok felvételét biztosítjuk az egyes tanulmányi területek leírásában szereplőek szerint.

  •  

Kollégiumi lehetőség

Kollégiumi elhelyezésre a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium területén lévő diákotthonban van lehetőség. Étkezést a kollégium épületében működő konyha biztosít.

 

Az iskolánkban tanulható szakmákról itt tájékozódhatsz.

Pályaválasztási szórólap

Pályaválasztási ppt

Pályaválasztási videó

Bemutatkozó film