Logo

Tisztelt Látogató!

Intézményünk 2018-ban komplex épületenergetikai fejlesztést valósít meg európai uniós támogatás felhasználásával. Projektünk a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) részét képező, „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései” című pályázati konstrukció támogatásával valósul meg. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás aránya a projekt költségvetésén belül 100 százalék.

Projektünk rövid leírása

A projekt célja a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium üzemeltetésében álló kollégiumépület korszerűsítése. Az épület üzemeltetési költségei az Intézmény éves költségeinek egy igen jelentős részét teszik ki. A magas üzemeltetési költségek főleg a fűtési hőigényből származó magas gázenergia költségnek köszönhető.
Ez alapján javasolt a fűtési energiaigény csökkentése, mely az épületek külső határoló felületeinek hőszigetelésével, nyílászáróinak cseréjével érhető el. A projekt keretei belül lehetőség nyílik az épület fenntartási költségeinek, valamint ÜHG kibocsátásának csökkentésére, mindamellett. hogy jelentős komfortérzet-növekedés is elérhető.

A szerződött támogatás összege, annak százalékos mértéke:

92 261 098 Ft-100%

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2018.12.15.

Megvalósulási helyszín és műszaki tartalom:

Épület neve: Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Kollégiumépülete

Épület címe: 8500 Pápa. Külső-Veszprémi út 2. Kollégium épület, hrsz: 1843/5

Megvalósuló műszaki tartalom:

Homlokzati hőszigetelés 1078 m2
Lapostető hőszigetelés 932 m2
Árkád hőszigetelése 172 m2
Nyílászáró csere 110 m2


Intézményünk mellett számos más, az ország különböző településén működő agrár-szakképző iskola valósít meg hasonló fejlesztést. Ezekről az agrárminisztérium,mint az intézmények fenntartója által összeállított, az alábbi linken elérhető összesítőből tájékozódhat:

http://kehop.fm.gov.hu/test/