• Közelgő Események

    1. Ballagás

      május 4.08:00 - 09:00
    2. Érettségi szünet

      május 6 - május 8
    3. Utolsó tanítási nap

      június 14
  • Friss Képek

    1 5 7 11 12 15
  • Friss Hírek

    • Felvételi jegyzék a 2024-25-ös tanévre

      11-es kód: Mezőgazdasági gépésztechnikus 12-es kód: Mezőgazdasági technikus 13-as kód: Kertésztechnikus 14-es …
    • ÁLLÁSPÁLYÁZAT

      KISALFÖLDI AGRÁRSZAKKÉPZÉSI CENTRUMpályázatot hirdet Munkaviszony (MT) keretébenéjszakai portásMunkakör/feladatkör betöltésére. A pályázati feltételek …
    • Állás ajánlat

      Kisalföldi Agrárképzési Centrum pályázatot hirdet Munkaviszony (MT) keretében gazdasági ügyintéző Munkakör/feladatkör betöltésére …
    • Állás lehetőségek

      Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 42 …
    • Takarítónői állás

      Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és …

Édesipari termékgyártó tanulóink szintvizsgája

Az édesipari termékgyártó feladata, az édesipari félkész- és késztermékek szakszerű, gazdaságos előállítása. Iskolánk, 2018. február 26-án szervezte meg, édesipari termékgyártó tanulóink szintvizsgáját, a területileg illetékes agrárgazdasági kamarával együttműködve. A szintvizsga követelményét, a szakképesítés szakképzési kerettanterve alapján az illetékes gazdasági kamara dolgozza ki. Iskolánk, a felvételkor ismerteti a szintvizsga követelményeit a tanulóval. Ezért, már diákjaink, tanulmányuk legelején megkezdhetik a vizsgára való felkészülést.
Az idei édesipari termékgyártó szintvizsga feladatai a következők voltak:

Az első, egy gyakorlati feladat volt, amelynek során, a rendelkezésére bocsátott tésztából, formázni kellett a tanulóknak annyi kis islertésztát, amennyi két sütőlemezre elfér. A művelet végzése során kézi szerszámokat kellett használniuk. Majd, egy technológiai kérdésre kellett válaszolniuk a vizsgázóknak, melyben, a vizsgabizottság arra a kérdésre kereste a választ, hogy az islertészta készítésekor mit kell tenni azért, hogy omlós tésztaszerkezetet kapjunk. A vizsgabizottság a következőkben, a személyi higiéniai szabályok betartásához szükséges feltételeket kérdezte a vizsgázóktól.
Az utolsó megmérettetésen, az elkészített, kisütött és kihűlt kis islert meg kellett tölteni, a rendelkezésre bocsátott lekvárral, össze kellett állítani a terméket, majd csokoládéval be kellett vonni.
Tanulóink széleskörű gyakorlati tudással fejezik be tanulmányaikat, hiszen, szakmai bizonyítványuk birtokában, képesek lesznek, péksüteményeket és egyéb tojással, margarinnal dúsított termékeket előállítani, valamint formázni, csomagolni a cukorka-, kávé-, csokoládé-, cukrászati készítményeket.
A szakma a kreatív, kísérletező diákoknak ajánlott, de fontos a szakmai alázat és a precizitás is, talán meglepő, de komoly állóképesség is kell hozzá.
Köszönjük a vizsgabizottságnak és felkészítő pedagógusainknak lelkiismeretes munkájukat!

Fehér Zsófia
igazgatóhelyettes