• Friss Képek

  1 5 7 11 12 15
 • Friss Hírek

  • Oltás

   Kedves Diákok! Az iskolai Covid19 elleni oltás 2021. szeptember 2. 8.00 – …
  • Tanévnyitó

   Tisztelt Szülők, kedves Diákok! Tanévnyitó ünnepélyünket 2021. szeptember 1-én 8 órakor tartjuk. …
  • COVID-19

   Kedves Diákok! Az iskolánkban is lehetőség lesz  COVID-19 elleni védőoltás felvételére, erről …
  • Tankönyvosztás

   A tankönyvosztás a 10., 11., 12., 13. évfolyamosoknak augusztus 30-31. lesz, 8- …
  • Eladó bárány

Újra Batthyány!

2014 október 14. » Hírek

Az idei október 6-i iskolai ünnepség más volt, mint az eddigi. Mától újra gróf Batthyány Lajos nevét viseli iskolánk.

A nemzeti gyásznapon megemlékeztünk az 1848-49-es forradalom és szabadságharc mártírjairól. Az ünnepélyes alkalomra iskolánkba érkezett Román István, a Földművelésügyi Minisztérium agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára. A városvezetés is képviseltette magát: Dr. Áldozó Tamás polgármester, Unger Tamás alpolgármester, iskolánk volt igazgatója, és Rádi Róbert a Polgármesteri Kabinet kabinetvezetője foglalt helyet az első sorban.
Békefi Imre igazgató úr köszöntője után a Himnuszt énekeltük el közösen. Az iskola irodalmi színpada és énekkara zenés irodalmi összeállítását Szalai Nóra és Tulok-Végh Natália tanárnő készítette. Az emlékműsor különösen gróf Batthyány Lajos szerepét és életének utolsó napjait emelte ki. Ezt követően Román István és Dr. Áldozó Tamás mondott beszédet. A Batthyány Alapítványi-díjat az idén 8 diákunk nyerte el. A díjakat Békefi Imre igazgató adta át.
A hagyományokhoz híven az ünnepség a Batthyány szobornál folytatódott. Szabó Gábor művét 1993-ban avatták az iskola udvarán. Attól kezdve minden év október 6-án a 9. évfolyam osztályai virágot helyeznek el a mártír miniszterelnök emlékének tisztelegve. Az itt folytatott tanulmányoknak mintegy keretet adva a ballagás alkalmával a végzősök szintén a Batthyány szobornál elhelyezett virággal búcsúznak az iskolától.
Az igazgató úr pár szóban ismertette, hogy iskolánk viselte már gróf Batthyány Lajos nevét. 1989-ben engedélyezték a névfelvételt. Most újra lehetővé vált, hogy használjuk a régi-új nevet. Mind a kilenc 9. osztály képviselői virággal és főhajtással emlékeztek a névadóra. Végül Román István, Dr. Áldozó Tamás és Békefi Imre megkoszorúzta a szobrot. Az ünnepség a  Szózat hangjaival ért véget.

A 18.00 órakor kezdődő városi ünnepségen az iskolavezetés is koszorút helyezett el a Március 15. téri ’48-as emlékműnél.

A névfelvételről cikk a Pápa-ma honlapján: http://www.papa-ma.hu/cikk_reszletes.php?id=12258&cold=Ujra_grof_Batthyany_Lajos_nevet_viseli_a_Mezo