• Közelgő Események

    1. Pályaválasztási fogadóóra

      október 9.16:00 - 17:00
    2. Fogadó óra

      október 10.15:00 - 16:00
    3. Szülői értekezlet

      október 10.16:00 - 17:00
    4. Őszi szünet

      október 28 - november 5
    5. Nyílt nap, Pályaorientációs nap

      november 8.08:00 - 12:30
  • Friss Képek

    1 5 7 11 12 15
  • Friss Hírek

    • Állás lehetőségek

      Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 42 …
    • Takarítónői állás

      Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és …
    • Állás

      Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és …
    • Palánta árusítás

      Palánta árusítás, részletes információk iskolánk facebook oldalán.
    • Takarítónői állás

      Kisalföldi Agrárszakképzési CentrumBatthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium …

Szintvizsgát tettek húsipari termékgyártóink

A pápai Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 9. évfolyamos húsipari termékgyártó tanulói 2018.március 5-én a Veszprém Megyei Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében, szintvizsga keretében adhattak számot tudásukról.
A szintvizsga célja, hogy a szakmai képzés adott időszakában mérje a tanulók képességeit, megszerzett ismereteit, gyakorlaton elsajátított tudását.

A feladatok sokrétűek voltak. Először írásbeli feladattal kezdtek diákjaink, melyben, a sertés kereskedelmi húsrészeit kellett ismertetni, majd meg kellett határozni a hátsó csülök csontozásakor kitermelődő húsrészek mennyiségét a feladatlapon meghatározott kitermelési %-ok segítségével! A szóbeli munkavégzésnél ismertetni kellett a személyi higiénia előírásait, amelyek betartása nélkül nem lehet a csontozást megkezdeni. Valamint kérdés volt az is, hogy a munka végzése során milyen munkavédelmi szabályokat, balesetvédelmi előírásokat kell betartani.
Gyakorlati feladatként, hátsó csülköt kellett csontozni, megfelelő technológiai ismertek és előírások alkalmazásával. A kitermelt anyagokat el kellett különíteni, megnevezni a Magyar Élelmiszerkönyv előírásai alapján.

A diákok sikeres felkészítésében nagy szerepük volt szakmai tanáraiknak, osztályfőnöküknek és a külső gyakorlati oktatóknak. A megmérettetés izgalma ellenére a diákok zökkenőmentesen vizsgáztak, még jobban elmélyedhettek a húsipari termékgyártó szakma rejtelmeiben. Erre kiemelten szükség van, hiszen a következő cél a sikeres szakmunkásvizsga letétele.

Tanulóinknak gratulálunk, tanulmányaikhoz további sok sikert kívánunk!

Ezúton szeretnénk megköszönni, a Pápai Hús Kft-nek a helyszín biztosítását és az alkalmazottak áldozatkész munkáját!

Fehér Zsófia igazgatóhelyettes