• Közelgő Események

    1. Pályaválasztási fogadóóra

      december 7.16:00 - 17:00
    2. Fogadó óra

      december 8.15:00 - 16:00
    3. Téli szünet

      2020-12-19.08:00 - 2021-01-03.17:00
    4. Pályaválasztási fogadóóra

      2021-01-11.16:00 - 17:00
    5. Fogadó óra

      2021-02-02.15:00 - 16:00
  • Friss Képek

    1 5 7 11 12 15
  • Friss Hírek

    • Tanítás az őszi szünet után

      Kedves Diákok!Tájékoztatni szeretnélek Benneteket, hogy hétfőn (november 2-án) folytatódik a tanítás. A …
    • Korona vírus

    • Fogadó óra

      Tisztelt Szülők! Tájékoztatni szeretném Önöket, hogy 2020. október 13-án a fogadó órát …
    • Álláshírdetés

      Gyógypedagógus A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző …
    • Eladó széna

      Letölthető árajánlati lap

Szintvizsgát tettek húsipari termékgyártóink

A pápai Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 9. évfolyamos húsipari termékgyártó tanulói 2018.március 5-én a Veszprém Megyei Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében, szintvizsga keretében adhattak számot tudásukról.
A szintvizsga célja, hogy a szakmai képzés adott időszakában mérje a tanulók képességeit, megszerzett ismereteit, gyakorlaton elsajátított tudását.

A feladatok sokrétűek voltak. Először írásbeli feladattal kezdtek diákjaink, melyben, a sertés kereskedelmi húsrészeit kellett ismertetni, majd meg kellett határozni a hátsó csülök csontozásakor kitermelődő húsrészek mennyiségét a feladatlapon meghatározott kitermelési %-ok segítségével! A szóbeli munkavégzésnél ismertetni kellett a személyi higiénia előírásait, amelyek betartása nélkül nem lehet a csontozást megkezdeni. Valamint kérdés volt az is, hogy a munka végzése során milyen munkavédelmi szabályokat, balesetvédelmi előírásokat kell betartani.
Gyakorlati feladatként, hátsó csülköt kellett csontozni, megfelelő technológiai ismertek és előírások alkalmazásával. A kitermelt anyagokat el kellett különíteni, megnevezni a Magyar Élelmiszerkönyv előírásai alapján.

A diákok sikeres felkészítésében nagy szerepük volt szakmai tanáraiknak, osztályfőnöküknek és a külső gyakorlati oktatóknak. A megmérettetés izgalma ellenére a diákok zökkenőmentesen vizsgáztak, még jobban elmélyedhettek a húsipari termékgyártó szakma rejtelmeiben. Erre kiemelten szükség van, hiszen a következő cél a sikeres szakmunkásvizsga letétele.

Tanulóinknak gratulálunk, tanulmányaikhoz további sok sikert kívánunk!

Ezúton szeretnénk megköszönni, a Pápai Hús Kft-nek a helyszín biztosítását és az alkalmazottak áldozatkész munkáját!

Fehér Zsófia igazgatóhelyettes