• Közelgő Események

    1. Fogadó óra

      december 10.15:00 - 16:00
    2. Pályaválasztási fogadóóra

      2025-01-13.16:00 - 17:00
    3. Fogadó óra

      2025-02-04.15:00 - 16:00
    4. Szülői értekezlet

      2025-02-04.16:00 - 17:00
    5. Fogadó óra

      2025-04-08.15:00 - 16:00
  • Friss Képek

    1 5 7 11 12 15
  • Friss Hírek

    • Burgonya árusítás

      Burgonya árusítás október 16-án, szerdán 9.00 és 13.00 óra között az iskola …
    • Állás hirdetés

      ÁLLÁSPÁLYÁZATKISALFÖLDI AGRÁRSZAKKÉPZÉSI CENTRUMBatthyány Lajos Mezőgazdsági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumpályázatot …
    • Javítóvizsga 2024

    • Felvételi jegyzék a 2024-25-ös tanévre

      11-es kód: Mezőgazdasági gépésztechnikus 12-es kód: Mezőgazdasági technikus 13-as kód: Kertésztechnikus 14-es …
    • ÁLLÁSPÁLYÁZAT

      KISALFÖLDI AGRÁRSZAKKÉPZÉSI CENTRUMpályázatot hirdet Munkaviszony (MT) keretébenéjszakai portásMunkakör/feladatkör betöltésére. A pályázati feltételek …

Szintvizsgát tettek húsipari termékgyártóink

A pápai Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 9. évfolyamos húsipari termékgyártó tanulói 2018.március 5-én a Veszprém Megyei Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében, szintvizsga keretében adhattak számot tudásukról.
A szintvizsga célja, hogy a szakmai képzés adott időszakában mérje a tanulók képességeit, megszerzett ismereteit, gyakorlaton elsajátított tudását.

A feladatok sokrétűek voltak. Először írásbeli feladattal kezdtek diákjaink, melyben, a sertés kereskedelmi húsrészeit kellett ismertetni, majd meg kellett határozni a hátsó csülök csontozásakor kitermelődő húsrészek mennyiségét a feladatlapon meghatározott kitermelési %-ok segítségével! A szóbeli munkavégzésnél ismertetni kellett a személyi higiénia előírásait, amelyek betartása nélkül nem lehet a csontozást megkezdeni. Valamint kérdés volt az is, hogy a munka végzése során milyen munkavédelmi szabályokat, balesetvédelmi előírásokat kell betartani.
Gyakorlati feladatként, hátsó csülköt kellett csontozni, megfelelő technológiai ismertek és előírások alkalmazásával. A kitermelt anyagokat el kellett különíteni, megnevezni a Magyar Élelmiszerkönyv előírásai alapján.

A diákok sikeres felkészítésében nagy szerepük volt szakmai tanáraiknak, osztályfőnöküknek és a külső gyakorlati oktatóknak. A megmérettetés izgalma ellenére a diákok zökkenőmentesen vizsgáztak, még jobban elmélyedhettek a húsipari termékgyártó szakma rejtelmeiben. Erre kiemelten szükség van, hiszen a következő cél a sikeres szakmunkásvizsga letétele.

Tanulóinknak gratulálunk, tanulmányaikhoz további sok sikert kívánunk!

Ezúton szeretnénk megköszönni, a Pápai Hús Kft-nek a helyszín biztosítását és az alkalmazottak áldozatkész munkáját!

Fehér Zsófia igazgatóhelyettes