• Közelgő Események

  1. Pályaválasztási fogadóóra

   október 9.16:00 - 17:00
  2. Fogadó óra

   október 10.15:00 - 16:00
  3. Szülői értekezlet

   október 10.16:00 - 17:00
  4. Őszi szünet

   október 28 - november 5
  5. Nyílt nap, Pályaorientációs nap

   november 8.08:00 - 12:30
 • Friss Képek

  1 5 7 11 12 15
 • Friss Hírek

  • Állás lehetőségek

   Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 42 …
  • Takarítónői állás

   Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és …
  • Állás

   Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és …
  • Palánta árusítás

   Palánta árusítás, részletes információk iskolánk facebook oldalán.
  • Takarítónői állás

   Kisalföldi Agrárszakképzési CentrumBatthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium …

Szép siker a Pék Szakma Kiváló Tanulója Országos Versenyen

Szabó Anita végzős pék tanulónk országos 2. helyezést ért el. Kiváló gyakorlati munkáért kiérdemelte az 1. helyezést, a legszebb pékterméket készítette a versenyen.

A verseny krónikája:
Az évente megrendezett Pék Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjére az idén Nagykőrösön, a Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskolában került sor. A versenyre 20 tanuló nevezett az ország különböző iskoláiból.
Az első napon minden tanuló sorszámot húzott, amelyet a verseny során végig azonosításra használtak. Délelőtt a versenyzők írásbeli feladatsort kaptak. Ebben nem csak szakmai technológia, hanem számítási feladat, gazdasági ismeretek és szakmai gépek feladat szerepelt. Délután szóbeli feladatot kaptak a tanulók, a kovászról szerzett tudásukat, a liszt jellemzőit kellett elmondani, idegen nyelven pedig egy párbeszéd volt a feladat.
A második napon gyakorlatban kellett bizonyítani a tanulóknak. A versenybizottság titokban tartotta, hogy milyen terméket kell majd készíteni, így csak a helyszínen derült ki, hogy fonott kalács és mákos tekercs gyártásával kell megküzdeni a versenyzőknek. Ehhez segítségképpen csak egy zsebszámológépet használhattak, a szükséges anyagok mennyiségét is fejből kellett tudni. További nehézség volt, hogy a tanműhely eszközeit először használták. Még délutánra is jutott feladat: zsemlét kellett csomagolni és az előírásoknak megfelelően címkézni, kör alakú mézeskalácsot készíteni és glazúrral kidíszíteni. A laboratóriumi gyakorlaton a liszt szén és korpázottság ellenőrzését kellett elvégezni.
A verseny ideje alatt a kísérő tanárok részére színvonalas továbbképzést szervezett a vendéglátó iskola.
A második este a versenybizottság kiállította a sorszámmal elkészített termékeket. Nagy volt az izgalom és a találgatás, de a végeredmény csak a harmadik napon, az ünnepélyes eredményhirdetésen derült ki. Ez a jó eredmény nemcsak Anitának elismerés a szorgalmas munkájáért, és helytállásáért, hanem jóleső érzés a felkészítő szakmai tanároknak is. Az összetett és sokoldalú megmérettetés sikere a 3 éves közös munka eredményességét is jelenti.