• Friss Képek

    1 5 7 11 12 15
  • Friss Hírek

    • Oltás

      Kedves Diákok! Az iskolai Covid19 elleni oltás 2021. szeptember 2. 8.00 – …
    • Tanévnyitó

      Tisztelt Szülők, kedves Diákok! Tanévnyitó ünnepélyünket 2021. szeptember 1-én 8 órakor tartjuk. …
    • COVID-19

      Kedves Diákok! Az iskolánkban is lehetőség lesz  COVID-19 elleni védőoltás felvételére, erről …
    • Tankönyvosztás

      A tankönyvosztás a 10., 11., 12., 13. évfolyamosoknak augusztus 30-31. lesz, 8- …
    • Eladó bárány

Szakmák éjszakája

2018 április 9. » Hírek

A programok április 13-án 18 – 21 óráig az iskola területén erdész tanteremben, gépész és élelmiszeres tanműhelyekben, élelmiszerlaborban tartanak. A belépés ingyenes, szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Erdészei és vadgazdálkodási technikus képzés ismertetése elméleti és gyakorlati bemutatókkal

A képzés általános bemutatása a megjelent érdeklődőknek. Utána erdészeti gépbemutató: traktorokkal farönk vontatás, a vállalkozó kedvű érdeklődők fel is ülhetnek a gépekre, favágás bemutatása motoros láncfűrészekkel, motorfűrész működésének, szerelésének bemutatása szemléltető eszközön. Trófeakiállítás megtekintése. Fafajta ismertető, termés és levélfelismerés, utána tesztlap kitöltése. A helyesen kitöltött tesztlapokért ajándék jár.

Mezőgazdasági technikus, Gazda és Lovász képzés ismertetése elméleti és gyakorlati bemutatókkal

A képzések általános bemutatása a megjelent érdeklődőknek. Utána mezőgazdasági gépbemutató: traktorokkal szántás bemutatása, vezetési gyakorlat bemutatása, a vállalkozó kedvű érdeklődők fel is ülhetnek a gépekre. Maggyűjtemény, takarmányminták, makettek, szemléltető eszközök bemutatása. Mezőgazdasági gépész műhelygyakorlat: hegesztés, fémmegmunkálás bemutatása, a vállalkozó kedvű látogatók ki is próbálhatják az eszközöket.

Élelmiszeripari technikus, Pék, Édesipari termékgyártó, Kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátó és Húsipari termékgyártó képzés ismertetése elméleti és gyakorlati bemutatókkal

A képzések általános bemutatása a megjelent érdeklődőknek. Utána gyakorlati bemutató: a cukrász és pék tanműhelyben péksütemények, pogácsa, csokoládéformák, édességek készítésének bemutatása kóstolással egybekötve. Az élelmiszertartósító tanműhelyben a savanyúságok, befőttek, ivólevek, különböző tejtermékek készítésének bemutatása, kóstolási lehetőséggel. Az élelmiszerlaborban tejvizsgálatokban és húsminősítő vizsgálatokban való részvétel.