• Friss Képek

    1 5 7 11 12 15
  • Friss Hírek

    • Állás hirdetés

      A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Intézményeibeigazgatóhelyettesi munkakörszakmai igazgatóhelyettes és általános (oktatási – nevelési) …
    • Tankönyvrendelés

      Tisztelt Szülők! A Kormány 1092/2019. (III. 8. ) Korm. határozata értelmében a …
    • Pótbeiratkozás

      Iskolánkba a pótbeiratkozás 2021. május 10 – 2021. május 21-e között lesz. …
    • Tájékoztatás

      Kedves Diákok! Iskolánkban 2021. május 10-én nagy létszámú szakmai írásbeli vizsgát tartunk. …
    • ideiglenes felvételi jegyzéket a 2021/2022-es tanévre

      0011-es mezőgazdasági gépésztechnikus 0012-es erdésztechnikus 0013-as mezőgazdasági technikus 0014-es kertésztechnikus 0015-ös sütő- …

Szakmák éjszakája

2018 április 9. » Hírek

A programok április 13-án 18 – 21 óráig az iskola területén erdész tanteremben, gépész és élelmiszeres tanműhelyekben, élelmiszerlaborban tartanak. A belépés ingyenes, szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Erdészei és vadgazdálkodási technikus képzés ismertetése elméleti és gyakorlati bemutatókkal

A képzés általános bemutatása a megjelent érdeklődőknek. Utána erdészeti gépbemutató: traktorokkal farönk vontatás, a vállalkozó kedvű érdeklődők fel is ülhetnek a gépekre, favágás bemutatása motoros láncfűrészekkel, motorfűrész működésének, szerelésének bemutatása szemléltető eszközön. Trófeakiállítás megtekintése. Fafajta ismertető, termés és levélfelismerés, utána tesztlap kitöltése. A helyesen kitöltött tesztlapokért ajándék jár.

Mezőgazdasági technikus, Gazda és Lovász képzés ismertetése elméleti és gyakorlati bemutatókkal

A képzések általános bemutatása a megjelent érdeklődőknek. Utána mezőgazdasági gépbemutató: traktorokkal szántás bemutatása, vezetési gyakorlat bemutatása, a vállalkozó kedvű érdeklődők fel is ülhetnek a gépekre. Maggyűjtemény, takarmányminták, makettek, szemléltető eszközök bemutatása. Mezőgazdasági gépész műhelygyakorlat: hegesztés, fémmegmunkálás bemutatása, a vállalkozó kedvű látogatók ki is próbálhatják az eszközöket.

Élelmiszeripari technikus, Pék, Édesipari termékgyártó, Kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátó és Húsipari termékgyártó képzés ismertetése elméleti és gyakorlati bemutatókkal

A képzések általános bemutatása a megjelent érdeklődőknek. Utána gyakorlati bemutató: a cukrász és pék tanműhelyben péksütemények, pogácsa, csokoládéformák, édességek készítésének bemutatása kóstolással egybekötve. Az élelmiszertartósító tanműhelyben a savanyúságok, befőttek, ivólevek, különböző tejtermékek készítésének bemutatása, kóstolási lehetőséggel. Az élelmiszerlaborban tejvizsgálatokban és húsminősítő vizsgálatokban való részvétel.