• Közelgő Események

  1. Országos kompetencia mérés

   május 26.08:00 - 12:00
  2. Pályaorientációs nap

   május 27.08:00 - 17:00
  3. Iskolanap

   május 28.08:00 - 17:00
 • Friss Képek

  1 5 7 11 12 15
 • Friss Hírek

  • Pótbeiratkozás

   Iskolánkba a pótbeiratkozás 2021. május 10 – 2021. május 21-e között lesz. …
  • Tájékoztatás

   Kedves Diákok! Iskolánkban 2021. május 10-én nagy létszámú szakmai írásbeli vizsgát tartunk. …
  • ideiglenes felvételi jegyzéket a 2021/2022-es tanévre

   0011-es mezőgazdasági gépésztechnikus 0012-es erdésztechnikus 0013-as mezőgazdasági technikus 0014-es kertésztechnikus 0015-ös sütő- …
  • Tájékoztató

   Kedves Diákok! Sajnálattal tájékoztatlak Benneteket, hogy 2021.március 8-tól teljesen digitális oktatásra térünk …
  • Igazgatói pályázat

   Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum pályázatot hirdetA Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum IntézményébeKisalföldi ASzC Batthyány Lajos …

Sikeres szintvizsgát tettek pék tanulóink

A szintvizsga annak mérésére szolgál, hogy a tanuló a szakközépiskola első szakképzési évfolyamán elsajátította-e a szükséges szakmai ismereteket. A vizsga sikeres teljesítése után a diákoknak lehetősége nyílik arra, hogy a képzés keretein belül a gyakorlati tanulmányaikat egy külső gyakorlati képzőhelyen valós munkakörülmények között gyakorolhassák.
Szintvizsgát annak a tanulónak kötelező tennie, aki nappali rendszerű oktatásban vagy a nappali oktatás munkarendje szerint szervezett felnőttoktatásban vesz részt és nem rendelkezik érettségi végzettséggel.
A szintvizsga lefolytatására az első szakképzési évfolyam tanévében február első tanítási napjától április utolsó tanítási napjáig terjedő időszakban lehet megszervezni. Iskolánkban, a pék szintvizsgát, a mai napon 2018. 03. 20.-án szerveztük meg. A vizsga írásbeli és gyakorlati részből állt. Az írásbelin, elsőként, egy táblázatban fel kellett tüntetni, a kimért nyersanyagok érzékszervi jellemzőit! A kimért nyersanyagok a következők voltak:
1,00 kg BL 55 liszt
12,5 dkg élesztő
6 g só
0,08 kg margarin
0,3 dkg cukor

A második feladatban, egy meghatározott anyagnorma szerint, ki kellett számolni, hogy mennyi nyersanyag szükséges 1580 db vizes zsemle 54 g-os előállításához, közvetlen tésztakészítési eljárás és kombinált adalékanyag használata esetén.
A harmadik feladatot is írásban készítették el a tanulók, bár sok gyakorlati ismeretet is el kellett hozzá sajátítaniuk. Egy, a szaktanár által kiválasztott dagasztógép működését, kezelését, munkavédelmi előírásait és tisztántartási feladatait kellett diákjainknak ismertetni!

Az utolsó feladat volt a leglátványosabb, melyben 1-1- darab 600g-os, kocsmakenyeret és kerek kenyeret kellett formázniuk tanulóinknak.
A feladatok között szerepelt még, 5 db tejes kifli, 5 db vizes zsemle és 5 db briós elkészítése is.
A vizsgahelyszín alkalmasságát a vizsgabizottság tagjai kiválónak értékelték. Célunk, hogy az iskolából külső gyakorlati helyre kikerülő fiatalok, megszerezzék azokat a kulcskompetenciákat, amelyek az egyént alkalmassá teszik a változásokhoz való rugalmas alkalmazkodásra, ezt a célt, a mai napon a vizsgaeredményeink is alátámasztották!

A diákok sikeres felkészítésében nagy szerepük volt szakmai tanáraiknak, osztályfőnöküknek a gyakorlati oktatóiknak. A megmérettetés izgalma ellenére a diákok zökkenőmentesen vizsgáztak, még jobban elmélyedhettek a pék szakma rejtelmeiben. Erre kiemelten szükség van, hiszen a következő cél a sikeres szakmunkásvizsga letétele.

Tanulóinknak gratulálunk, tanulmányaikhoz további sok sikert kívánunk!

Köszönjük a képeket Szalóky – Katóné László Mária tanárnőnek!

Fehér Zsófia
igazgató-helyettes