• Közelgő Események

  1. javítóvizsga

   augusztus 23.08:00 - 12:00
  2. javítóvizsga

   augusztus 24.08:00 - 12:00
 • Friss Képek

  1 5 7 11 12 15
 • Friss Hírek

  • Szakmai bizonyítvány

   Kedves Diákok!        Aki a jogosítvány hiánya miatt nem vehette át a …
  • PELC

   Kedves leendő kilencedikesek! A Pápai Egyesített Labdarúgó Club minden lehetőséget megragad arra, …
  • Álláshirdetés

   Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum állást hirdet a Kisalföldi ASZC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és …
  • Értékesítés

   Iskolánk a Kisalföldi ASzC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola …
  • Javítóvizsga 2021. augusztus 23-24

Sikeres szintvizsgát tettek pék tanulóink

A szintvizsga annak mérésére szolgál, hogy a tanuló a szakközépiskola első szakképzési évfolyamán elsajátította-e a szükséges szakmai ismereteket. A vizsga sikeres teljesítése után a diákoknak lehetősége nyílik arra, hogy a képzés keretein belül a gyakorlati tanulmányaikat egy külső gyakorlati képzőhelyen valós munkakörülmények között gyakorolhassák.
Szintvizsgát annak a tanulónak kötelező tennie, aki nappali rendszerű oktatásban vagy a nappali oktatás munkarendje szerint szervezett felnőttoktatásban vesz részt és nem rendelkezik érettségi végzettséggel.
A szintvizsga lefolytatására az első szakképzési évfolyam tanévében február első tanítási napjától április utolsó tanítási napjáig terjedő időszakban lehet megszervezni. Iskolánkban, a pék szintvizsgát, a mai napon 2018. 03. 20.-án szerveztük meg. A vizsga írásbeli és gyakorlati részből állt. Az írásbelin, elsőként, egy táblázatban fel kellett tüntetni, a kimért nyersanyagok érzékszervi jellemzőit! A kimért nyersanyagok a következők voltak:
1,00 kg BL 55 liszt
12,5 dkg élesztő
6 g só
0,08 kg margarin
0,3 dkg cukor

A második feladatban, egy meghatározott anyagnorma szerint, ki kellett számolni, hogy mennyi nyersanyag szükséges 1580 db vizes zsemle 54 g-os előállításához, közvetlen tésztakészítési eljárás és kombinált adalékanyag használata esetén.
A harmadik feladatot is írásban készítették el a tanulók, bár sok gyakorlati ismeretet is el kellett hozzá sajátítaniuk. Egy, a szaktanár által kiválasztott dagasztógép működését, kezelését, munkavédelmi előírásait és tisztántartási feladatait kellett diákjainknak ismertetni!

Az utolsó feladat volt a leglátványosabb, melyben 1-1- darab 600g-os, kocsmakenyeret és kerek kenyeret kellett formázniuk tanulóinknak.
A feladatok között szerepelt még, 5 db tejes kifli, 5 db vizes zsemle és 5 db briós elkészítése is.
A vizsgahelyszín alkalmasságát a vizsgabizottság tagjai kiválónak értékelték. Célunk, hogy az iskolából külső gyakorlati helyre kikerülő fiatalok, megszerezzék azokat a kulcskompetenciákat, amelyek az egyént alkalmassá teszik a változásokhoz való rugalmas alkalmazkodásra, ezt a célt, a mai napon a vizsgaeredményeink is alátámasztották!

A diákok sikeres felkészítésében nagy szerepük volt szakmai tanáraiknak, osztályfőnöküknek a gyakorlati oktatóiknak. A megmérettetés izgalma ellenére a diákok zökkenőmentesen vizsgáztak, még jobban elmélyedhettek a pék szakma rejtelmeiben. Erre kiemelten szükség van, hiszen a következő cél a sikeres szakmunkásvizsga letétele.

Tanulóinknak gratulálunk, tanulmányaikhoz további sok sikert kívánunk!

Köszönjük a képeket Szalóky – Katóné László Mária tanárnőnek!

Fehér Zsófia
igazgató-helyettes