• Közelgő Események

    1. Nyílt nap

      november 10.08:00 - 12:30
    2. Nyílt nap

      december 1.08:00 - 12:30
    3. Pályaválasztási fogadóóra

      december 6.16:00 - 17:00
    4. Fogadó óra

      december 7.15:00 - 16:00
    5. Szalagavató ünnepség

      2022-01-28.17:00 - 20:00
  • Friss Képek

    1 5 7 11 12 15
  • Friss Hírek

    • Félvételi tájékoztató 2022-23as tanévre

    • Oltás

      Kedves Diákok! Az iskolai Covid19 elleni oltás 2021. szeptember 2. 8.00 – …
    • Tanévnyitó

      Tisztelt Szülők, kedves Diákok! Tanévnyitó ünnepélyünket 2021. szeptember 1-én 8 órakor tartjuk. …
    • COVID-19

      Kedves Diákok! Az iskolánkban is lehetőség lesz  COVID-19 elleni védőoltás felvételére, erről …
    • Tankönyvosztás

      A tankönyvosztás a 10., 11., 12., 13. évfolyamosoknak augusztus 30-31. lesz, 8- …

Sikeres szintvizsgát tettek pék tanulóink

A szintvizsga annak mérésére szolgál, hogy a tanuló a szakközépiskola első szakképzési évfolyamán elsajátította-e a szükséges szakmai ismereteket. A vizsga sikeres teljesítése után a diákoknak lehetősége nyílik arra, hogy a képzés keretein belül a gyakorlati tanulmányaikat egy külső gyakorlati képzőhelyen valós munkakörülmények között gyakorolhassák.
Szintvizsgát annak a tanulónak kötelező tennie, aki nappali rendszerű oktatásban vagy a nappali oktatás munkarendje szerint szervezett felnőttoktatásban vesz részt és nem rendelkezik érettségi végzettséggel.
A szintvizsga lefolytatására az első szakképzési évfolyam tanévében február első tanítási napjától április utolsó tanítási napjáig terjedő időszakban lehet megszervezni. Iskolánkban, a pék szintvizsgát, a mai napon 2018. 03. 20.-án szerveztük meg. A vizsga írásbeli és gyakorlati részből állt. Az írásbelin, elsőként, egy táblázatban fel kellett tüntetni, a kimért nyersanyagok érzékszervi jellemzőit! A kimért nyersanyagok a következők voltak:
1,00 kg BL 55 liszt
12,5 dkg élesztő
6 g só
0,08 kg margarin
0,3 dkg cukor

A második feladatban, egy meghatározott anyagnorma szerint, ki kellett számolni, hogy mennyi nyersanyag szükséges 1580 db vizes zsemle 54 g-os előállításához, közvetlen tésztakészítési eljárás és kombinált adalékanyag használata esetén.
A harmadik feladatot is írásban készítették el a tanulók, bár sok gyakorlati ismeretet is el kellett hozzá sajátítaniuk. Egy, a szaktanár által kiválasztott dagasztógép működését, kezelését, munkavédelmi előírásait és tisztántartási feladatait kellett diákjainknak ismertetni!

Az utolsó feladat volt a leglátványosabb, melyben 1-1- darab 600g-os, kocsmakenyeret és kerek kenyeret kellett formázniuk tanulóinknak.
A feladatok között szerepelt még, 5 db tejes kifli, 5 db vizes zsemle és 5 db briós elkészítése is.
A vizsgahelyszín alkalmasságát a vizsgabizottság tagjai kiválónak értékelték. Célunk, hogy az iskolából külső gyakorlati helyre kikerülő fiatalok, megszerezzék azokat a kulcskompetenciákat, amelyek az egyént alkalmassá teszik a változásokhoz való rugalmas alkalmazkodásra, ezt a célt, a mai napon a vizsgaeredményeink is alátámasztották!

A diákok sikeres felkészítésében nagy szerepük volt szakmai tanáraiknak, osztályfőnöküknek a gyakorlati oktatóiknak. A megmérettetés izgalma ellenére a diákok zökkenőmentesen vizsgáztak, még jobban elmélyedhettek a pék szakma rejtelmeiben. Erre kiemelten szükség van, hiszen a következő cél a sikeres szakmunkásvizsga letétele.

Tanulóinknak gratulálunk, tanulmányaikhoz további sok sikert kívánunk!

Köszönjük a képeket Szalóky – Katóné László Mária tanárnőnek!

Fehér Zsófia
igazgató-helyettes