• Közelgő Események

  1. Utolsó tanítási nap

   június 14
 • Friss Képek

  1 5 7 11 12 15
 • Friss Hírek

  • Felvételi jegyzék a 2024-25-ös tanévre

   11-es kód: Mezőgazdasági gépésztechnikus 12-es kód: Mezőgazdasági technikus 13-as kód: Kertésztechnikus 14-es …
  • ÁLLÁSPÁLYÁZAT

   KISALFÖLDI AGRÁRSZAKKÉPZÉSI CENTRUMpályázatot hirdet Munkaviszony (MT) keretébenéjszakai portásMunkakör/feladatkör betöltésére. A pályázati feltételek …
  • Állás ajánlat

   Kisalföldi Agrárképzési Centrum pályázatot hirdet Munkaviszony (MT) keretében gazdasági ügyintéző Munkakör/feladatkör betöltésére …
  • Állás lehetőségek

   Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 42 …
  • Takarítónői állás

   Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és …

Megújul a kollégium

2018 július 31. » Hírek

Iskolánk 1892-es alapításától kezdve a diákotthon szerves része volt intézményünknek. Kezdetben a tanulók az iskola kisebb épületeiben kerültek elhelyezésre, majd az 1970-es évektől az egyre növekvő diáklétszám szükségessé tette egy új, nagyobb befogadóképességű, a kor igényeinek megfelelő kollégium felépítését, melynek átadására 1982 őszén került sor.
A földszinten egy kollégiumi vezetői szoba, két mozgássérült szoba, egy számítógépes terem, egy klubszoba, két orvosi rendelő, négy vendégszoba, egy tanterem, egy ruharaktár és egy mosókonyha, illetve három toalett (egy tanári, két tanulói) helyiség áll rendelkezésre. A vendégszobák mindegyikéhez, a két mozgássérült szobához pedig egy közös vizesblokk tartozik. Szintén a földszinten található a kollégiumi portásfülke, illetve a bejárati lépcső mellett egy tároló helyiség, ahol lehetőség van például a tanulók kerékpárjának elraktározására. A földszinten található a Nátus Konyha által üzemeltetett ebédlő, mely a diákok számára a napi háromszori étkezést (reggeli, ebéd, vacsora) biztosítja. Így a tanulók ellátása épületen belül történik. A kollégium első emeletén egy tanári szoba, két tanulószoba, a folyosó mindkét oldalán 1-1 vizesblokk, 13+1 hálószoba, egy tároló helyiség, valamint egy tanulói kiskonyha kapott helyet. Az itt található gáztűzhelyen a kollégista tanulóknak lehetőségük van főzésre-sütésre. Kollégiumunk mindkét szintjén 56 férőhely van, ennek megfelelően összesen 112 fő diák elszállásolására van lehetőség.
A nevelőtanári feladatokat két főállású pedagógus látja el. Külön éjszakai nevelőtanár biztosított a fiúk, illetve a lányok részére. Az ő munkájukat két részmunkaidős kolléga segíti.
A fiúk és lányok külön szinteken, az épület első és második emeletén kerültek elhelyezésre, kettő és négyágyas szobákban.
A tanórákra való felkészülés a tanulószobákban, nevelőtanári felügyelet mellett történik. Kivételt a szabadszilenciumos, a megbízható és a végzős tanulók képeznek. A földszinti számítógépteremben, a mai követelményeknek megfelelő számítógépek szolgálják az iskolai feladatok elkészítését, illetve szabadidejükben is használhatják őket a tanulók. A diákok külön kérésére és engedéllyel hozhatnak be saját laptopot, melyek használatára külön szabályok vonatkoznak. Iskolánk könyvtárában a diákok nemcsak a kötelező olvasmányokat, hanem a különböző szakmai folyóiratokat is megtalálják. A kollégium mellett található iskolánk tornaterme, mely jól felszerelt edző teremmel is rendelkezik. Ezt a kollégista tanulók heti két alkalommal használhatják. Az udvaron található ping-pong asztal és a hozzá tartozó felszerelés lehetőséget biztosít az asztaliteniszre, illetve a labdarúgó és a kosárlabda pálya az egyéb sportolásra.
A kollégium szervesen kapcsolódik az iskola életéhez. Számos alkalommal rendeznek vetélkedőket, sportversenyeket. Például a Gólyatábor résztvevői is – lakóhelyüktől függetlenül – itt kerülnek elhelyezésre. Több alkalommal fogadtunk nagyobb létszámú külföldről érkezett csoportokat (pl.: Kárpát-medencei labdarúgó bajnokság résztvevői).
A több mint 30 éves épület energetikai korszerűsítése napjainkra időszerűvé vált, melyet a KEHOP-5.2.10-16-2017-00152 számú pályázat keretében, az idei tanévben kezdtünk el megvalósítani. Ez magában foglalja a kollégium épületének külső szigetelését, illetve a nyílászárók részbeni cseréjét, valamint a vizesblokkok korszerűsítését is.
Természetes elvárás egy kollégiummal szemben, hogy amíg a gyermek szüleitől távol van, a kollégium részesítse védelemben, pótolja a hiányzó család gondoskodását és biztosítsa számára a mindennapi ellátást, a felkészülést, a tanulást, az egészséges életvitel feltételeit. Mindezek figyelembevételével, a kollégiummal szembeni elvárásoknak (az intézmény eszközeinek és módszereinek felhasználásával a tanulók szocializációjának, kiegyensúlyozott és egészséges fejlődésének, tanulásának, a sikeres életpályára való felkészítésének segítésével, személyiségének fejlesztésével) igyekszünk maradéktalanul megfelelni.