• Közelgő Események

  1. Pályaválasztási nyílt nap

   december 2.08:00 - 12:30
  2. Pályaválasztási fogadóóra

   december 7.16:00 - 17:00
  3. Fogadó óra

   december 8.15:00 - 16:00
  4. Téli szünet

   2020-12-19.08:00 - 2021-01-03.17:00
  5. Pályaválasztási fogadóóra

   2021-01-11.16:00 - 17:00
 • Friss Képek

  1 5 7 11 12 15
 • Friss Hírek

  • Tanítás az őszi szünet után

   Kedves Diákok!Tájékoztatni szeretnélek Benneteket, hogy hétfőn (november 2-án) folytatódik a tanítás. A …
  • Korona vírus

  • Fogadó óra

   Tisztelt Szülők! Tájékoztatni szeretném Önöket, hogy 2020. október 13-án a fogadó órát …
  • Álláshírdetés

   Gyógypedagógus A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző …
  • Eladó széna

   Letölthető árajánlati lap

Honvédelmi verseny

2018 szeptember 22. » Eredményeink, Hírek

Iskolánk 10 éve rendszeresen részt vesz a MH Pápa Bázisreptéren szervezett honvédelmi ifjúsági versenyen. Idén végzős mezőgazdasági gépész tanulókkal készültünk a megmérettetésre. A csapat tagjai: Csizmadia Dávid, Kalmár Gergő, Király Márton és Vind István 11/MGP osztályos diákok voltak.
A város minden középiskolája küldött csapatot a versenyre, sőt az Acsády 2 csapattal indult.
A köszöntők után ismertették a versenyfeladatokat. Meghallgattunk egy toborzó beszédet, amiből kiderült, hogy miért érdemes a katonai hivatást választani. A következő előadás a reptér történetét mutatta be. A csapat múzeum megtekintése után – ahol féltve őrzött relikviákat láthattunk – elkezdődött a verseny.
Először mindenki a szellemi tesztet oldotta meg. A mi csapatunk utána a lövészettel folytatta. Mivel ennek a gyakorlására nincs lehetőségünk, sikerülhetett volna jobban is.
A gránátdobást ügyesen végrehajtotta a csapat, a 4. versenyzőnek már nem is kellett dobni.
A mátrix tájfutás új volt a fiúknak, egy kicsit tartottak is tőle. Itt a legügyesebb csapattag eredményét vették figyelembe. Ez pedig remekül sikerült.
Aztán következett az elsősegély állomás. Nagyon büszke voltam a fiúkra, mert hibátlanul töltötték ki a 3 oldalas tesztet. A gyakorlatban az újraélesztést kellett bemutatniuk. A „páciens” túlélte.
Már csak az akadálypálya volt hátra. Itt kb. 500 métert kellett futva megtenni és közben 6 feladatot végrehajtani. Mindez időre ment. A futást nehezítette, hogy mindenkinek egy gépkarabélyt kellett cipelni és volt még egy lőszeres láda is, amit magukkal kellett vinni.
Az akadálypálya az eddigi versenyekhez képest szokatlanul kezdődött, mert egy-egy kennelbe kellett a fiúknak elhelyezkedni és a vezényszóra innen kimászni, kiugrani. A függőleges hálón való átjutásnál jó volt látni, ahogyan egymást segítették. Ezután gerendán szaladtak át, kötélen lajhármászással jutottak tovább. A súlyhúzást egy fás ligetben szalaggal kijelölt útvonalon kellett teljesíteni. A sebesültszállítást is rövid időn belül megoldották. Én pedig folyamatosan buzdítottam őket, éreztem, hogy jó időt futnak. Már csak két akadályt kellett leküzdeniük. A háló alatti kúszás után egy gépkocsit kellett eltolniuk megadott távolságra.

Az izgalom továbbra is nagy volt, mert a csapatok nem ismerték egymás teljesítményét. Ebéd után, az eredményhirdetésre megérkezett Dr. Áldozó Tamás polgármester úr és Gangler László ezredes úr, a reptér parancsnoka. Nagyon büszke voltam a fiúkra, amikor a bronzéremért szólították őket. Szép volt fiúk!

Szalóky-Katóné László Mária