• Közelgő Események

    1. Nyílt nap

      november 30.08:00 - 12:30
    2. Pályaválasztási fogadóóra

      december 5.16:00 - 17:00
    3. Fogadó óra

      december 6.15:00 - 16:00
    4. Téli szünet

      2022-12-22 - 2023-01-06
    5. Szalagavató ünnepség

      2023-01-27.17:00 - 19:00
  • Friss Képek

    1 5 7 11 12 15
  • Friss Hírek

    • Felhívás

      A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Veszprém Megyei Területi Szervezete megfelelő …
    • Fakitermelő tanfolyam

    • Álláshirdetés

      Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 42 …
    • Állás lehetőség

      Kisalföldi Agrárszakképzési CentrumBatthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiuma …
    • Javítóvizsga 2022. augusztus 25-26

„Fizetek főúr…” „Hadd főzzek ma magamnak…”

2013 október 23. » Hírek

Végzős vendéglátós tanulóink szintvizsgán bizonyították, hogy elsajátították a szakma fortélyait. Ez nagyon fontos esemény volt az életükben, ugyanis az év végi szakmai vizsgán csak az vehet részt, akinek sikerül a szintvizsgája.

Nagy volt a sürgés-forgás az iskola tankonyhájában. A szakács tanulók az általuk kihúzott tétel alapján főzték le a megadott menüsort. Összeszedték a hozzávalókat, mosták, szeletelték az alapanyagokat, gőzölögtek a fazekak, készültek az ízletes ételek.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Az egyik adagot közszemlére tették, az étel nevével ellátott tábla alá, ahol a szintvizsgabizottság tagjai megízlelhették. A másik adag étel a vendégek elé került, amit a pincérek angol szolgálási módban szolgáltak fel.
Balai Attila vizsgaelnök zsűrizte az elkészült ételeket technológia, tálalás, ízharmónia, megjelenés, stb. alapján. A kóstolásba besegített a diákok szakoktatója, osztályfőnöke és Fodor Ferencné szakmai igazgatóhelyettes is.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA A pincér tanulók feladatsora: eszközfelismerésből, menüsor összeállításból, terítésből és élő munkából állt, ahol a vendégek számára kellett felszolgálni az ételeket. Ténykedésüket árgus szemekkel figyelte Domonkos Miklós, vizsgaelnök. Az egészséges izgalom látszott a mosolygós arcokon. Aztán megérkeztek a vendégek, akiket az asztalhoz kísértek, és kiadagolták, felszolgálták a szakácsok remekműveit.

A szintvizsga végén örömmel vették tudomásul, hogy mindenki sikeresen túljutott az első komolyabb megmérettetésen, így gőzerővel készülhetnek az év végi szakmai vizsgára.