• Közelgő Események

    1. Tavaszi szünet

      április 1.08:00 - április 6.17:00
    2. Fogadó óra

      április 13.15:00 - 16:00
    3. Fenntarthatósági témahét

      április 19.08:00 - április 23.17:00
    4. Országos kompetencia mérés

      május 26.08:00 - 12:00
    5. Pályaorientációs nap

      május 27.08:00 - 17:00
  • Friss Képek

    1 5 7 11 12 15
  • Friss Hírek

    • Tájékoztató

      Kedves Diákok! Sajnálattal tájékoztatlak Benneteket, hogy 2021.március 8-tól teljesen digitális oktatásra térünk …
    • Igazgatói pályázat

      Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum pályázatot hirdetA Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum IntézményébeKisalföldi ASzC Batthyány Lajos …
    • Pályaválasztási tájékoztató

      Megjelent a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum pályaválasztási tájékoztatója
    • Gólya-teszt

      Lezajlott az idei tanévben is a Gólya-teszt. A 9. osztályok megküzdöttek egymással. …
    • Fogadónap

      Kedves Szülők! Kedves Leendő Diákjaink! Kedves Érdeklődők! A járványhelyzet miatt a 2021. …

„Fizetek főúr…” „Hadd főzzek ma magamnak…”

2013 október 23. » Hírek

Végzős vendéglátós tanulóink szintvizsgán bizonyították, hogy elsajátították a szakma fortélyait. Ez nagyon fontos esemény volt az életükben, ugyanis az év végi szakmai vizsgán csak az vehet részt, akinek sikerül a szintvizsgája.

Nagy volt a sürgés-forgás az iskola tankonyhájában. A szakács tanulók az általuk kihúzott tétel alapján főzték le a megadott menüsort. Összeszedték a hozzávalókat, mosták, szeletelték az alapanyagokat, gőzölögtek a fazekak, készültek az ízletes ételek.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Az egyik adagot közszemlére tették, az étel nevével ellátott tábla alá, ahol a szintvizsgabizottság tagjai megízlelhették. A másik adag étel a vendégek elé került, amit a pincérek angol szolgálási módban szolgáltak fel.
Balai Attila vizsgaelnök zsűrizte az elkészült ételeket technológia, tálalás, ízharmónia, megjelenés, stb. alapján. A kóstolásba besegített a diákok szakoktatója, osztályfőnöke és Fodor Ferencné szakmai igazgatóhelyettes is.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA A pincér tanulók feladatsora: eszközfelismerésből, menüsor összeállításból, terítésből és élő munkából állt, ahol a vendégek számára kellett felszolgálni az ételeket. Ténykedésüket árgus szemekkel figyelte Domonkos Miklós, vizsgaelnök. Az egészséges izgalom látszott a mosolygós arcokon. Aztán megérkeztek a vendégek, akiket az asztalhoz kísértek, és kiadagolták, felszolgálták a szakácsok remekműveit.

A szintvizsga végén örömmel vették tudomásul, hogy mindenki sikeresen túljutott az első komolyabb megmérettetésen, így gőzerővel készülhetnek az év végi szakmai vizsgára.