• Közelgő Események

    1. Tavaszi szünet

      április 6 - április 11
    2. Fogadó óra

      április 18.15:00 - 16:00
    3. Ballagás

      május 6.08:00 - 09:00
    4. Érettségi szünet

      május 8 - május 10
  • Friss Képek

    1 5 7 11 12 15
  • Friss Hírek

    • Növényvédelmi alaptanfolyam

    • Állás

      Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 42 …
    • Ideiglenes felvételi jegyzék

      Tisztelt szülők, a tanulmányi területenként elkészített jelentkezők felvételi jegyzéket a hivatkozásra kattintással …
    • Kollégiumi éjszakai nevelő állás

      Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 42 …
    • Takarítónői állás

      Kisalföldi Agrárszakképzési CentrumBatthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumálláslehetőséget …

„Fizetek főúr…” „Hadd főzzek ma magamnak…”

2013 október 23. » Hírek

Végzős vendéglátós tanulóink szintvizsgán bizonyították, hogy elsajátították a szakma fortélyait. Ez nagyon fontos esemény volt az életükben, ugyanis az év végi szakmai vizsgán csak az vehet részt, akinek sikerül a szintvizsgája.

Nagy volt a sürgés-forgás az iskola tankonyhájában. A szakács tanulók az általuk kihúzott tétel alapján főzték le a megadott menüsort. Összeszedték a hozzávalókat, mosták, szeletelték az alapanyagokat, gőzölögtek a fazekak, készültek az ízletes ételek.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Az egyik adagot közszemlére tették, az étel nevével ellátott tábla alá, ahol a szintvizsgabizottság tagjai megízlelhették. A másik adag étel a vendégek elé került, amit a pincérek angol szolgálási módban szolgáltak fel.
Balai Attila vizsgaelnök zsűrizte az elkészült ételeket technológia, tálalás, ízharmónia, megjelenés, stb. alapján. A kóstolásba besegített a diákok szakoktatója, osztályfőnöke és Fodor Ferencné szakmai igazgatóhelyettes is.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA A pincér tanulók feladatsora: eszközfelismerésből, menüsor összeállításból, terítésből és élő munkából állt, ahol a vendégek számára kellett felszolgálni az ételeket. Ténykedésüket árgus szemekkel figyelte Domonkos Miklós, vizsgaelnök. Az egészséges izgalom látszott a mosolygós arcokon. Aztán megérkeztek a vendégek, akiket az asztalhoz kísértek, és kiadagolták, felszolgálták a szakácsok remekműveit.

A szintvizsga végén örömmel vették tudomásul, hogy mindenki sikeresen túljutott az első komolyabb megmérettetésen, így gőzerővel készülhetnek az év végi szakmai vizsgára.