• Közelgő Események

    1. Tavaszi szünet

      április 1.08:00 - április 6.17:00
    2. Fogadó óra

      április 13.15:00 - 16:00
    3. Fenntarthatósági témahét

      április 19.08:00 - április 23.17:00
    4. Országos kompetencia mérés

      május 26.08:00 - 12:00
    5. Pályaorientációs nap

      május 27.08:00 - 17:00
  • Friss Képek

    1 5 7 11 12 15
  • Friss Hírek

    • Tájékoztató

      Kedves Diákok! Sajnálattal tájékoztatlak Benneteket, hogy 2021.március 8-tól teljesen digitális oktatásra térünk …
    • Igazgatói pályázat

      Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum pályázatot hirdetA Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum IntézményébeKisalföldi ASzC Batthyány Lajos …
    • Pályaválasztási tájékoztató

      Megjelent a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum pályaválasztási tájékoztatója
    • Gólya-teszt

      Lezajlott az idei tanévben is a Gólya-teszt. A 9. osztályok megküzdöttek egymással. …
    • Fogadónap

      Kedves Szülők! Kedves Leendő Diákjaink! Kedves Érdeklődők! A járványhelyzet miatt a 2021. …

ERASMUS + németországi gyakorlati beszámoló

2017 április 20. » Hírek

 

Az osztályfőnökömtől hallottam erről a programról. Hosszú ideig gondolkodtam, hogy jelentkezzek-e. Végül úgy döntöttem, hogy kipróbálom. Azzal a céllal utaztam ki, hogy új szakmai ismeretekre tegyek szert. Nagy izgalommal vártam az utazás napját. Az út nagyon hosszú volt, kisebb-nagyobb dugókkal. Az étterem (Hotel Thüringer Waldbleck Boxberg) egy család által működtetett hotelben volt. Az étterem dolgozói nagyon kedves, segítőkész emberek voltak. Tőlük vendégszeretetet és sok értékes dolgokat tanultunk. Az épület egy domb tetején áll, így remek kilátás nyílt a szobák ablakaiból. A szállás az étterem felett volt, egy szobában. A szabadnapomon a városban voltam (Gotha), vagy a környéken sétálgattunk. A konyhán voltam napi 6-7 órát. A fő feladatom a mosogatás volt, de nagyon sokszor segítettem zöldséget, gyümölcsöt pucolni, szeletelni, vagy éppen én sütöttem húst a vendégeknek. A reggelit, ebédet, vacsorát magamnak kellett elkészíteni a kevés konyhai ismeretemmel. Ez főként rántott hús formájában valósult meg. Az egy hónap alatt nagyon sok kedves embert ismertem meg. Ha lenne lehetősem ugyan ide menni, dolgozni, biztosan jelentkeznék rá.
Weissinger Rafael
10/A vendéglátó