• Közelgő Események

    1. Fogadó óra

      április 8.15:00 - 16:00
  • Friss Képek

    1 5 7 11 12 15
  • Friss Hírek

    • Takarítónői állás

      Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és …
    • Burgonya árusítás

      Burgonya árusítás október 16-án, szerdán 9.00 és 13.00 óra között az iskola …
    • Állás hirdetés

      ÁLLÁSPÁLYÁZATKISALFÖLDI AGRÁRSZAKKÉPZÉSI CENTRUMBatthyány Lajos Mezőgazdsági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumpályázatot …
    • Javítóvizsga 2024

    • Felvételi jegyzék a 2024-25-ös tanévre

      11-es kód: Mezőgazdasági gépésztechnikus 12-es kód: Mezőgazdasági technikus 13-as kód: Kertésztechnikus 14-es …

ERASMUS + németországi gyakorlati beszámoló

2017 április 20. » Hírek

 

Az osztályfőnökömtől hallottam erről a programról. Hosszú ideig gondolkodtam, hogy jelentkezzek-e. Végül úgy döntöttem, hogy kipróbálom. Azzal a céllal utaztam ki, hogy új szakmai ismeretekre tegyek szert. Nagy izgalommal vártam az utazás napját. Az út nagyon hosszú volt, kisebb-nagyobb dugókkal. Az étterem (Hotel Thüringer Waldbleck Boxberg) egy család által működtetett hotelben volt. Az étterem dolgozói nagyon kedves, segítőkész emberek voltak. Tőlük vendégszeretetet és sok értékes dolgokat tanultunk. Az épület egy domb tetején áll, így remek kilátás nyílt a szobák ablakaiból. A szállás az étterem felett volt, egy szobában. A szabadnapomon a városban voltam (Gotha), vagy a környéken sétálgattunk. A konyhán voltam napi 6-7 órát. A fő feladatom a mosogatás volt, de nagyon sokszor segítettem zöldséget, gyümölcsöt pucolni, szeletelni, vagy éppen én sütöttem húst a vendégeknek. A reggelit, ebédet, vacsorát magamnak kellett elkészíteni a kevés konyhai ismeretemmel. Ez főként rántott hús formájában valósult meg. Az egy hónap alatt nagyon sok kedves embert ismertem meg. Ha lenne lehetősem ugyan ide menni, dolgozni, biztosan jelentkeznék rá.
Weissinger Rafael
10/A vendéglátó