• Közelgő Események

    1. Országos kompetencia mérés

      május 26.08:00 - 12:00
    2. Pályaorientációs nap

      május 27.08:00 - 17:00
    3. Iskolanap

      május 28.08:00 - 17:00
  • Friss Képek

    1 5 7 11 12 15
  • Friss Hírek

    • Pótbeiratkozás

      Iskolánkba a pótbeiratkozás 2021. május 10 – 2021. május 21-e között lesz. …
    • Tájékoztatás

      Kedves Diákok! Iskolánkban 2021. május 10-én nagy létszámú szakmai írásbeli vizsgát tartunk. …
    • ideiglenes felvételi jegyzéket a 2021/2022-es tanévre

      0011-es mezőgazdasági gépésztechnikus 0012-es erdésztechnikus 0013-as mezőgazdasági technikus 0014-es kertésztechnikus 0015-ös sütő- …
    • Tájékoztató

      Kedves Diákok! Sajnálattal tájékoztatlak Benneteket, hogy 2021.március 8-tól teljesen digitális oktatásra térünk …
    • Igazgatói pályázat

      Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum pályázatot hirdetA Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum IntézményébeKisalföldi ASzC Batthyány Lajos …

Édesipari termékgyártó tanulóink szintvizsgája

Az édesipari termékgyártó feladata, az édesipari félkész- és késztermékek szakszerű, gazdaságos előállítása. Iskolánk, 2018. február 26-án szervezte meg, édesipari termékgyártó tanulóink szintvizsgáját, a területileg illetékes agrárgazdasági kamarával együttműködve. A szintvizsga követelményét, a szakképesítés szakképzési kerettanterve alapján az illetékes gazdasági kamara dolgozza ki. Iskolánk, a felvételkor ismerteti a szintvizsga követelményeit a tanulóval. Ezért, már diákjaink, tanulmányuk legelején megkezdhetik a vizsgára való felkészülést.
Az idei édesipari termékgyártó szintvizsga feladatai a következők voltak:

Az első, egy gyakorlati feladat volt, amelynek során, a rendelkezésére bocsátott tésztából, formázni kellett a tanulóknak annyi kis islertésztát, amennyi két sütőlemezre elfér. A művelet végzése során kézi szerszámokat kellett használniuk. Majd, egy technológiai kérdésre kellett válaszolniuk a vizsgázóknak, melyben, a vizsgabizottság arra a kérdésre kereste a választ, hogy az islertészta készítésekor mit kell tenni azért, hogy omlós tésztaszerkezetet kapjunk. A vizsgabizottság a következőkben, a személyi higiéniai szabályok betartásához szükséges feltételeket kérdezte a vizsgázóktól.
Az utolsó megmérettetésen, az elkészített, kisütött és kihűlt kis islert meg kellett tölteni, a rendelkezésre bocsátott lekvárral, össze kellett állítani a terméket, majd csokoládéval be kellett vonni.
Tanulóink széleskörű gyakorlati tudással fejezik be tanulmányaikat, hiszen, szakmai bizonyítványuk birtokában, képesek lesznek, péksüteményeket és egyéb tojással, margarinnal dúsított termékeket előállítani, valamint formázni, csomagolni a cukorka-, kávé-, csokoládé-, cukrászati készítményeket.
A szakma a kreatív, kísérletező diákoknak ajánlott, de fontos a szakmai alázat és a precizitás is, talán meglepő, de komoly állóképesség is kell hozzá.
Köszönjük a vizsgabizottságnak és felkészítő pedagógusainknak lelkiismeretes munkájukat!

Fehér Zsófia
igazgatóhelyettes