• Közelgő Események

  1. javítóvizsga

   augusztus 23.08:00 - 12:00
  2. javítóvizsga

   augusztus 24.08:00 - 12:00
 • Friss Képek

  1 5 7 11 12 15
 • Friss Hírek

  • Szakmai bizonyítvány

   Kedves Diákok!        Aki a jogosítvány hiánya miatt nem vehette át a …
  • PELC

   Kedves leendő kilencedikesek! A Pápai Egyesített Labdarúgó Club minden lehetőséget megragad arra, …
  • Álláshirdetés

   Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum állást hirdet a Kisalföldi ASZC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és …
  • Értékesítés

   Iskolánk a Kisalföldi ASzC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola …
  • Javítóvizsga 2021. augusztus 23-24

Dicsőségfalra valók

A Batthyányi Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző diákjai idén is sok aranyosan csillogó éremmel, dicsérő oklevelekkel, különdíjakkal, komoly jutalmakkal tértek haza városi, regionális-és országos versenyekről, öregbítve ezzel is a nemrég 120 éves születésnapját ünneplő intézmény hírnevét. A tanulók elsősorban szakmai versenyeken állták-és állják meg szépen e helyüket, de egyre gyakoribb a „sima” tantárgyi versenyeken elért kiváló helyezés is: számzsonglőrjeik, nyelvelőik, labdavirtuózaik minden nemes versengésről díjat hoztak magukkal.
A pék-cukrász szakma kiválóságai közt nagyon szép helyezést ért el Ivanics Virág (Asztalos Enikő, Dózsa Balázs, Dózsa Balázsné, Ferenczi József, Kocsis Péter és Kovács Amália tanítványa), és tért haza Szegedről dicsérettel. Janó Tibor és Weisz Balázs személyében két derék lovastanonc bizonyította, hogy a „mezősök” stabilan, lovasemberhez méltón, biztonságban és nagy szaktudással ülik meg a lovat. A Lótartó-és tenyésztő Szakma Kiváló Tanulója (SZKT) országos fordulójában  kettejük közül Weisz Balázs a méltán kiérdemelt 4. helyezést érte el díjlovaglásban. Kettejük szép sikerének „záloga” a két nagy szaktudású felkészítő: Böhm Szabolcs és Scheller György, jogosan büszke az eredményekre. A „legnagyobb durranást” Novák Martin Balázs, végzős hentes tanuló okozta a Húsipari termékgyártó SZKT-n elért országos 4. helyezésével, amivel Ő „fel is szabadult”, tehát a verseny után gyakorlatilag végzett (és nem is akármilyen eredménnyel) szakmunkássá avanzsált. A „Legjobb termékgyártó” díj boldog tulajdonosaként még mindig „boldog kómában” telnek napjai. Az ő felkészítésében oroszlánrészt vállaltak szakoktatói: Asztalos Enikő, Bancsó Zoltán, Kocsis Péter, Lövész József és Váczi Zsuzsanna.
Nem csak a szakma kiválóságait „termeli ki” a „Mező”, hanem figyel egyéb téren ügyes és éremvárományos diákjaira is. Ezt bizonyítja a nem rég megrendezett nyelvi versenyek szép eredménye: az Öveges Nyelvi megmérettetésről első helyet hoztak el, a pápai „Közgázos ki mit tud”-on két dalospacsirta miatt tapsolta véresre a tenyerét a hallgatóság, de itt van pl. egy matematika verseny, amit „Kenguru”-nak hívnak, ez is regionális csörte, s itt is nagyon szép eredményeket hoztak haza a számzsonglőrök: Peka András tanítványa, Banai Alex, Pánczér Tünde neveltje,  Szélig Loretta és Steinmacher Bálintné két diákja,  Pápai Ákos és Pethő Dániel is  gimnazistákat meghazudtoló helyezésekkel öregbítették az alma máter hírnevét. A Hegyiné Panyi Erzsébet és Szalóky-Katóné László Mária tanárnők felkészítette magyaros brigád Jókaiból „vizsgázott” jelesre: Nyári Elizabeth, Szólás Ildikó és Németh Brigitta 3. helyezést ért el a Jókai vetélkedőn.
Fentiek bizonyítják, hogy igenis egy iskola letehet életre szóló, „nagy kaliberű” dolgokat az asztalra, melyek az utókor, a felnövekvő nemzedék, a jövő diákságának lesz majdan példa, erő és cél.
Mert, lám, küzdeni, dolgozni, tanulni érdemes. Szakmán innen és túl…

Vargáné Czobor Andrea