• Friss Képek

  1 5 7 11 12 15
 • Friss Hírek

  • Állás hirdetés

   A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Intézményeibeigazgatóhelyettesi munkakörszakmai igazgatóhelyettes és általános (oktatási – nevelési) …
  • Tankönyvrendelés

   Tisztelt Szülők! A Kormány 1092/2019. (III. 8. ) Korm. határozata értelmében a …
  • Pótbeiratkozás

   Iskolánkba a pótbeiratkozás 2021. május 10 – 2021. május 21-e között lesz. …
  • Tájékoztatás

   Kedves Diákok! Iskolánkban 2021. május 10-én nagy létszámú szakmai írásbeli vizsgát tartunk. …
  • ideiglenes felvételi jegyzéket a 2021/2022-es tanévre

   0011-es mezőgazdasági gépésztechnikus 0012-es erdésztechnikus 0013-as mezőgazdasági technikus 0014-es kertésztechnikus 0015-ös sütő- …

A Magyar Kultúra Napja

2014 február 4. » Hírek

A Magyar Kultúra Napja

Január 22-e a Magyar Kultúra Napja. A Himnusz születésnapja. Mint tudjuk Csekén, 1823. január 22-én fejezte be Kölcsey Ferenc a Hymnus írását. 1989-től ünnepeljük ezt a napot.
Ennek kapcsán iskolánk is csatlakozott az „Együtt szaval a nemzet” című eseményhez.
10.00 órakor az ország iskoláiban és a határon túl is egyszerre hangzott fel nemzeti imádságunk. Felemelő érzés volt, hogy mi is részesei lehettünk ennek az eseménynek. Szaval az iskola
Este a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében 20 diák és tanáraik képviselték iskolánkat az ünnepi gálaműsoron. Nagy örömünkre szolgált, hogy nem csak a nézőtéren voltak „mezős” diákok, hanem a fellépők között is. Talán kissé elérzékenyülve figyeltük volt diákjaink műsorát.
Nagyszerű volt Pintér Tibor zenés összeállítása, amelyet közösen is énekeltünk vele. Tibor mindig büszkén hirdeti a színpadon is, hogy annak idején a „Mezőből” indult. Most is megemlegette még kedvenc tanárait is: Peka tanár urat, Hegyiné Panyi Erzsébet tanárnőt és Keller Ludmilla tanárnőt, akik mély benyomást tettek rá.
Szintén az iskola padjait koptatta ifj. Kozák János, aki most családja körében lépett színpadra. Az 1996-os Ki mit tud? győztes hangja azóta sem változott. A közönség nagy tapssal jutalmazta.
A rockysok között iskolánk 9. G osztályos diákja, Kovács Antónia is feltűnt a színen. Toncsi a Black Bunny Rock and Roll Club tagja.
Természetesen sok fellépő volt még, a kultúra több ágával is találkozhattunk ezen az estén. Hallhattunk verset, prózát, népdalt. Láthattunk színes viseletet, különböző tájegységek néptáncaiból kaptunk ízelítőt. Volt humor, amit Karinthy egyik írása képviselt.
A gálaműsor és díjátadó után diákjaink úgy nyilatkoztak, hogy nagyon jó volt a műsor, érdemes volt eljönni.