• Közelgő Események

  1. Pályaválasztási fogadóóra

   október 9.16:00 - 17:00
  2. Fogadó óra

   október 10.15:00 - 16:00
  3. Szülői értekezlet

   október 10.16:00 - 17:00
  4. Őszi szünet

   október 28 - november 5
  5. Nyílt nap, Pályaorientációs nap

   november 8.08:00 - 12:30
 • Friss Képek

  1 5 7 11 12 15
 • Friss Hírek

  • Állás lehetőségek

   Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 42 …
  • Takarítónői állás

   Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és …
  • Állás

   Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és …
  • Palánta árusítás

   Palánta árusítás, részletes információk iskolánk facebook oldalán.
  • Takarítónői állás

   Kisalföldi Agrárszakképzési CentrumBatthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium …

A Lovász Szakma Kiváló Tanulója

Hinger Petra 11. L osztályos tanuló, április 19-22 között vett részt Kiskunfélegyházán a Lovász Szakma Kiváló Tanulója országos versenyen, melyen 9 iskola 15 diákja vett részt. Többek között Bábolnáról, Mezőhegyesről, Kaposvárról, Győrből.
A verseny gyakorlati és szóbeli vizsgarészből állt.
dijlovaglás19-e: A tanulók a verseny ünnepélyes megnyitása után tájékoztatást kaptak a verseny lebonyolításának menetéről és kihúzták a sorszámokat.
Ezek után az EQUITA lovas parkban megtekintették a hátas lovakat és a a fogatokat, melyeken másnap a díjlovagló és díjhajtó feladatot kellett bemutatniuk. A délutáni program zárásaként Rózsa Pál igazgató úr mutatta be az iskola tangazdaságát.
fogathajtás20-a: Délelőtt a díjlovaglás és díjhajtás programjait mutatták be a tanulók, melyek közül különösen az utóbbi sikerült igen jól Petrának. A lovaglás és a fogathajtás komoly próba elé állította a versenyzőket, mivel számukra teljesen idegen lovon és fogaton kellett a tudásukat bemutatni. Az ismerkedésre mindösszesen 15 perc állt rendelkezésre, ami különösen a lovaglásnál bizonyult kevésnek. Petrának egy sárga mént sorsoltak, mely nem volt valami együttműködő. A lipicai lovakból összeállított kettes fogatot viszont úgy hajtotta, mintha évek óta ismerte volna őket.
Délután a gyakorlati vizsga következett, melyen csontozat felismerés, lómérlegelés, gyógyszerbeadás és szállításra való előkészítés szerepelt. Ezek a feladatok megfelelő szakmai ismereteket, rutint és találékonyságot követeltek a versenyzőktől. A gyakorlati vizsgát a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium Tangazdaságában rendezték meg. Petra ezt az akadályt is jeles teljesítménnyel abszolválta.
21-e: A szóbeli vizsgát két modulból kellett teljesíteni a tanulóknak. Petra itt az élmezőnyben végzett. Ló gondozás és lótenyésztés elméleti ismeretei modulból 87,00%-os teljesítményével a 4. helyen zárt. Feleletei lendületesek, pontosak, szakmaisággal előadottak voltak, a rendelkezésre álló időt maximálisan kihasználta.
Hinger Petra22-e: Mindenki nagy várakozással tekintett az eredményhirdetés elé. A vizsgabizottság elnöke fordított sorrendben kezdte kihirdetni az eredményt. Sajnos a versenyen indult 15 tanulóból 4-nek nem sikerült elérni a bűvös 71%-os teljesítményt, így nem szabadultak fel, csak részfelmentést kaptak az otthoni szakmunkásvizsga egyes részeiből. Petra viszont összesítésben 76,53%-os teljesítményével az előkelő 5. helyet szerezte meg – mindössze 1,36%-kal lemaradva a dobogóról- ezzel jeles eredménnyel felszabadult.
Felkészítő tanárok: Böhm Szabolcs és Scheller György.