Figyelmükbe szeretném ajánlani a 2017 szeptemberétől új képzésként induló kistermelői élelmiszerelőállító falusi vendéglátó képzésünket. A szakma az élelmiszeripari szakmacsoportba tartozik. A megszerezhető tudás nagyon széleskörű, a mindennapi életben is jól használható.
A képzés során a következő szakmai tantárgyakat tanulják:
Áruismeret |
Mikrobiológia |
Táplálkozásélettan |
Tartósítás |
Tartósítás gyakorlat |
Zöldség-, gyümölcsfeldolgozás |
Zöldség-, gyümölcsfeldolgozás gyakorlat |
Húsipar alapjai |
Húsipari gyakorlat |
Sütő-, cukrászipar alapjai |
Édesipar alapjai |
Sütő- cukrász, édes gyakorlat |
Sörkészítés |
Gyümölcsbor-, párlatkészítés |
Erjedésipari gyakorlat |
Tejtermékelőállítás |
Sajt és túrókészítés |
Tejtermékek, sajtkészítés gyakorlat |
Higiénia |
Minőségbiztosítás |
Üzemgazdasági, ügyviteli ismeretek |
Vendéglátás, idegenforgalom |
Vendéglátás, idegenforgalom gyakorlat |
Falusi vendégfogadás alapjai |
Falusi vendégfogadás gyakorlat |
A tantárgyakból látható, hogy az élelmiszeripari elmélet és gyakorlat mellett helyet kap a vendéglátás és idegenforgalom is.
Kinek ajánljuk: azoknak, akik falusi vendéglátással szeretnének foglalkozni főállásban, vagy főállás mellett, vagy egyszerűen érdeklődnek a hagyományos, falusi életforma iránt.
Miért minket válasszanak: iskolánk mezőgazdasági és élelmiszeripari képzéseket folytat, de mivel korábban indított vendéglátóipari és kereskedelmi képzéseink miatt igen jó személyi és tárgyi feltételekkel rendelkezünk.
Miért előnyös: a széleskörű ismeretek mellett, a 2017 szeptemberében induló képzés ösztöndíjjal támogatott. Az ösztöndíj mértéke az első szakképzési évfolyam első félévében egységesen havonta 10 000 forint.
A második félévtől a további félévekben, ha a tanulmányi átlageredmény
A szakképesítéssel betölthető munkakörök:
Gazdaasszony |
Falusi vendéglátó |
Háztartási alkalmazott |
Piaci, utcai zöldséges |
Sörfőző |
Fehérsajtkészítő |
Gomolyaalapanyag-készítő |
Kefír-, joghurtkészítő |
Keménysajt-készítő |
Lágysajt-kezelő |
Sajt- és vajkészítő |
Sajtkészítő |
Tejfeldolgozó |
Tejföl- és túrókészítő |
Gyümölcsfeldolgozó |
Káposztasavanyító |
Zöldség szárító |
Zöldség tartósító |
Cefréző |
Gyümölcslékészítő |
Szörpkészítő |
Disznósajtkészítő |
Húsfüstölő |
Kézi csontozó (húsipari) |
Kolbászkészítő |
Szárazáru készítő |
Zsírolvasztó |
Péksütemény készítő |
Pereckészítő |
Mézeskalács-készítő |
Tésztakészítő |
Várjuk további diákok jelentkezését!