• Közelgő Események

    1. Fogadó óra

      január 31.15:00 - 16:00
    2. Szülői értekezlet

      január 31.16:00 - 17:00
    3. Tavaszi szünet

      április 6 - április 11
    4. Fogadó óra

      április 18.15:00 - 16:00
    5. Ballagás

      május 6.08:00 - 09:00
  • Friss Képek

    1 5 7 11 12 15
  • Friss Hírek

Szakmák éjszakája

2018 április 9. » Hírek

A programok április 13-án 18 – 21 óráig az iskola területén erdész tanteremben, gépész és élelmiszeres tanműhelyekben, élelmiszerlaborban tartanak. A belépés ingyenes, szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Erdészei és vadgazdálkodási technikus képzés ismertetése elméleti és gyakorlati bemutatókkal

A képzés általános bemutatása a megjelent érdeklődőknek. Utána erdészeti gépbemutató: traktorokkal farönk vontatás, a vállalkozó kedvű érdeklődők fel is ülhetnek a gépekre, favágás bemutatása motoros láncfűrészekkel, motorfűrész működésének, szerelésének bemutatása szemléltető eszközön. Trófeakiállítás megtekintése. Fafajta ismertető, termés és levélfelismerés, utána tesztlap kitöltése. A helyesen kitöltött tesztlapokért ajándék jár.

Mezőgazdasági technikus, Gazda és Lovász képzés ismertetése elméleti és gyakorlati bemutatókkal

A képzések általános bemutatása a megjelent érdeklődőknek. Utána mezőgazdasági gépbemutató: traktorokkal szántás bemutatása, vezetési gyakorlat bemutatása, a vállalkozó kedvű érdeklődők fel is ülhetnek a gépekre. Maggyűjtemény, takarmányminták, makettek, szemléltető eszközök bemutatása. Mezőgazdasági gépész műhelygyakorlat: hegesztés, fémmegmunkálás bemutatása, a vállalkozó kedvű látogatók ki is próbálhatják az eszközöket.

Élelmiszeripari technikus, Pék, Édesipari termékgyártó, Kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátó és Húsipari termékgyártó képzés ismertetése elméleti és gyakorlati bemutatókkal

A képzések általános bemutatása a megjelent érdeklődőknek. Utána gyakorlati bemutató: a cukrász és pék tanműhelyben péksütemények, pogácsa, csokoládéformák, édességek készítésének bemutatása kóstolással egybekötve. Az élelmiszertartósító tanműhelyben a savanyúságok, befőttek, ivólevek, különböző tejtermékek készítésének bemutatása, kóstolási lehetőséggel. Az élelmiszerlaborban tejvizsgálatokban és húsminősítő vizsgálatokban való részvétel.