• Közelgő Események

    1. Tavaszi szünet

      március 28 - április 2
    2. Fogadó óra

      április 16.15:00 - 16:00
    3. Ballagás

      május 4.08:00 - 09:00
    4. Érettségi szünet

      május 6 - május 8
    5. Utolsó tanítási nap

      június 14
  • Friss Képek

    1 5 7 11 12 15
  • Friss Hírek

    • Felvételi jegyzék a 2024-25-ös tanévre

      11-es kód: Mezőgazdasági gépésztechnikus 12-es kód: Mezőgazdasági technikus 13-as kód: Kertésztechnikus 14-es …
    • ÁLLÁSPÁLYÁZAT

      KISALFÖLDI AGRÁRSZAKKÉPZÉSI CENTRUMpályázatot hirdet Munkaviszony (MT) keretébenéjszakai portásMunkakör/feladatkör betöltésére. A pályázati feltételek …
    • Állás ajánlat

      Kisalföldi Agrárképzési Centrum pályázatot hirdet Munkaviszony (MT) keretében gazdasági ügyintéző Munkakör/feladatkör betöltésére …
    • Állás lehetőségek

      Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 42 …
    • Takarítónői állás

      Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és …

Németországban jártunk az ERASMUS + program keretében

2016 február 20. » Hírek

2016. január elején mentünk ki Németországba, hogy tapasztalatokat, gyakorlatot és természetesen jó élményeket szerezzünk. Az iskolában hallottunk a lehetőségről, hogy először indítják ezt a programot, ami diákokat foglalkoztat külföldi munkalehetőséggel. A kiutazást felkészítő órák előzték meg, többek között nyelvi előkészítő, kulturális ismeret és helyismeret. Az órák izgatottan teltek, mert már nagyon vártuk, hogy ott lehessünk.
Az utazás hosszú volt, de végül 8 órás út után odaértünk az átirányító helyre, ahol kaptunk szállást és vacsorát. Másnap elindultunk a gyakorlati helyünkre, Rennsteigbe, ami egy 4 csillagos hotel volt. Szép nagy 2 ágyas szobánk volt TV-vel, kanapéval, mosdóval. Az első nap pihentünk, kicsomagoltunk, körbe vezettek bennünket, megismerkedtünk az ott dolgozókkal. Második nap már munkába is álltunk. Én (Sziszi) pincérnőként, Kleopátra pedig szakácsként. Hetenként váltogattuk ezt a két munkakört. Pincér munkakör: terítés, mosogatás, koktélok, italok keverése, felszolgálása, rendezvényeknél való segítség, reggeliztetés, ételek felszolgálása, amikor nem volt svédasztal, díszítés készítése. Szakács munkakör: svéd asztal készítése, különböző hidegtálak előállítása, zöldségek-gyümölcsök tisztítása, darabolása, büfékocsi feltöltés, mosogatás, desszertkészítés. Általában 7-8 órát dolgoztunk, ½-1 óra szünettel. Teljes vidámsággal, jókedvvel teltek el a napjaink az ott dolgozókkal is, amíg új főnököt nem kaptunk, ez rontott kissé a hangulaton. Hetente 2 szabadnapunk volt, ez mindig változott, hogy melyik napot kaptuk meg. Ilyenkor lehetett kirándulni a közeli síparadicsomba, elmenni a hotel bárjába, konditermébe. Ez a külföldi szakmai gyakorlat jó lehetőség volt arra, hogy önállósodjunk, a helyi kultúrát megismerjük, elmélyítsük nyelvtudásunkat és új barátokat szerezzünk. Mi kevesebbet vártunk ettől az utazástól, de többet kaptunk. (Egyedül csak az ételben csalódtunk). Az utolsó napfájó szívvel búcsúztunk mindenkitől és úgy is hagytuk ott a szállodát.

Karvas Kleopátra, Uhlár Szilvia
10. C vendéglátó szakgimnáziumi tanulók