• Friss Képek

  1 5 7 11 12 15
 • Friss Hírek

  • Felvételi jegyzék a 2024-25-ös tanévre

   11-es kód: Mezőgazdasági gépésztechnikus 12-es kód: Mezőgazdasági technikus 13-as kód: Kertésztechnikus 14-es …
  • ÁLLÁSPÁLYÁZAT

   KISALFÖLDI AGRÁRSZAKKÉPZÉSI CENTRUMpályázatot hirdet Munkaviszony (MT) keretébenéjszakai portásMunkakör/feladatkör betöltésére. A pályázati feltételek …
  • Állás ajánlat

   Kisalföldi Agrárképzési Centrum pályázatot hirdet Munkaviszony (MT) keretében gazdasági ügyintéző Munkakör/feladatkör betöltésére …
  • Állás lehetőségek

   Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 42 …
  • Takarítónői állás

   Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és …

Kis csillagok születettek a Mezőben és…

2013 december 7. » Diákélet, Hírek

Színes diákélet zajlik iskolánkban. Szinte minden hónapra jut valami izgalmas esemény. Szeptemberben a szüreti nap, a mezős mustlovagok avatása. Novemberben rendszerint az egész suli lázban ég, mindenki várja, az évek óta hagyománnyá fejlődött „Mezős Csillag születik” tehetségkutatónk megrendezését. Jelentkezésekből idén sem volt hiány, mindenki meg akarta mutatni, hogy így vagy úgy, de színpadon a helye. Ennek kedvezett, hogy kategória megkötés nem volt, így bármilyen produkcióval be lehetett mutatkozni. A nagy nap már a kezdés előtt izgalmakkal teli volt. Az indulók igyekezték legyőzni lámpalázukat, a barátok pedig szurkoltak a versenyzőkért. Szép számú közönség várta, hogy a jelöltek bemutatkozzanak. A rendezvényt Peka András tanár úr nyitotta meg, ”mi egy család vagyunk” hangsúlyozta a diákönkormányzat felnőtt segítője. Így próbálta biztatni a fellépőket, hogy ne féljenek, hiszen nagy bátorság kell ahhoz, hogy valaki kiálljon a szigorú zsűri és közönség elé. Bátran mondhatom, hogy színvonalas előadásokat láthattunk, megfelelő öltözetben. Voltak, akik prózát mondtak, verset szavaltak, mások énekeltek, gitároztak, stand up comedyt adtak elő, de betekintést nyertünk a thai boksz világába is, valamint a műsorok alatt a versenyre beérkezett rajzokat, verseket tekinthettük meg a kivetítőn. A szakmai zsűri értékelésén kívül minden produkció után közönségszavazás is volt.
mezős csillagok
Az idén Hernádi Vivien (11. G) lett a „Mező Csillaga”, Rúzsa Magdi: Gábriel című dalával. A képzeletbeli dobogó második fokára Árvai Mátyás (9. P) léphetett fel, aki rekeszizmainkat nem kímélve hangos nevetésre bírta a zsűrit és a közönséget egyaránt stand up comedy előadásával. 3. helyezett lett Sipőcz Gábor (11. E), gitárjával a rock zene világába kalauzolt bennünket. Szintén bronzérmet kapott Rákli Zsófia (11.G) kedves versmondásáért. A zsűri „Alkotói díját” Molnár Julianna (9. F) nyerte, aki saját verssel és 7 rajzzal nevezett a versenyre. A közönségnek legjobban Sipőcz Gábor gitárjátéka tetszett.
A következő nagy attrakció decemberben a gólyaavató vetélkedő és gólyabál lesz. A 9. osztályok túl vannak már a gólya-teszt megoldásán, ami tökfaragásból, könyvtári kutatómunkából (iskolánk 120 éves, Pápa város 800 éves), és internetes keresésből (Magyarország szeretlek!) állt. A vetélkedőt szervező végzős osztály kiválasztotta a dalokat, melyekre táncos műsort kell majd előadniuk. December 13-án lesz a nagy nap, ahol megmutathatják, mennyire sikerült felkészülniük a klippel. A közönség nagy örömére még vidám, ügyességi feladatok is várnak majd rájuk. A nyertes osztály jutalma, az elmaradhatatlan torta mellett, hogy végzősként majd ők szervezhetik a „kicsiknek” a gólyaavatót. Este az aulában fergeteges buli zárja az eseményt.

Bertalan Brigitta 11. G