• Közelgő Események

  1. Nyílt nap

   november 10.08:00 - 12:30
  2. Nyílt nap

   december 1.08:00 - 12:30
  3. Pályaválasztási fogadóóra

   december 6.16:00 - 17:00
  4. Fogadó óra

   december 7.15:00 - 16:00
  5. Szalagavató ünnepség

   2022-01-28.17:00 - 20:00
 • Friss Képek

  1 5 7 11 12 15
 • Friss Hírek

  • Félvételi tájékoztató 2022-23as tanévre

  • Oltás

   Kedves Diákok! Az iskolai Covid19 elleni oltás 2021. szeptember 2. 8.00 – …
  • Tanévnyitó

   Tisztelt Szülők, kedves Diákok! Tanévnyitó ünnepélyünket 2021. szeptember 1-én 8 órakor tartjuk. …
  • COVID-19

   Kedves Diákok! Az iskolánkban is lehetőség lesz  COVID-19 elleni védőoltás felvételére, erről …
  • Tankönyvosztás

   A tankönyvosztás a 10., 11., 12., 13. évfolyamosoknak augusztus 30-31. lesz, 8- …

Iskolai szüreti- és egészségnap

2015 november 25. » Diákélet, Hírek

Nagy izgalommal vágtunk bele az iskolai szüreti- és egészségnap szervezésébe! Sok olyan programmal és feladattal készültünk, ami elnyerte a diákok tetszését.
Az iskolai adottságokat kihasználva több helyszínen párhuzamosan folytak feladatok.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Reggel 8.00 és 9.30 között a tanulók előadásokat hallgathattak forgószínpad-szerű elrendezésben (így nem kellett választani, minden tanuló hallhatta az összes előadást) Igyekeztünk változatos programot szervezni számukra. Az előadások a következők voltak:
1. az egészséges táplálkozásról egy dietetikus tartott előadást és adott jó tanácsot egészségük megőrzéséhez.
2. a második helyszínen rendőrségi előadás hallgathattak a tanulók a kábítószerek káros hatásairól és a kábítószerezés jogi következményeiről.
3. a harmadik helyszínen (a tornateremben) pedig pápai sportegyesületek (pl.: ping-pong szakosztály, labdarúgók, lövészek stb.) mutatkoztak be, hogy alternatívát mutassanak a tanulóknak a káros szenvedélyek helyett.
Az előadásokat követően kezdődtek a vetélkedések az osztályok között.

Két helyszínen zajlottak a vetélkedők: a tornateremben és az aulában.
Az aulában a következő feladatokkal kellett megbirkózni a diákoknak:
kötélhúzás: (ez mindig jó bemelegítő, alapozó feladat)
szőlőtaposás: ebben a feladatban minden osztályból 2-2 diák mérkőzött meg egymással. A szőlőt lufik szimbolizálták. A párok lábát összekötöttük és így kellett eltaposniuk minél több szőlőszemet adott idő alatt.
szőlődarálás: ebben a feladatban azonban valódi szőlőt kellett valódi darálón ledarálni a diákoknak minél gyorsabban. (ez a feladat is mindig nagy sikert arat)
gumicsizma hajítás: a cél, hogy a diákok minél messzebb dobják a gumicsizmát. az nyeri a feladatot, aki a legmesszebb hajítja!
lopó-szívó verseny: itt a tanulóknak hébérben kellett szörpöt szállítani minél gyorsabban, minél többet, adott távolságra.
Ezt követően a tornateremben folytatódott az osztályok küzdelme:
hordógurítás: az osztályok képviselői időre gurítják a hordókat egy megadott pályán.
talicska verseny: minden osztályból egy fiút (kapatos férj) egy lány (mérges feleség) tol talicskán. Az nyer, aki a legrövidebb idő alatt ér célba (haza). 🙂
A vetélkedések után az osztályok képviseletében egy-egy helybíró és hegybíróné mutatkozott be. Ezek a tanulók vicces ruhákba illetve népviseletbe öltözve álltak a közönség elé. ez a feladat is nagy sikert aratott a tanulók körében és nagy volt az előkészület már a megelőző napon is.

Előzetes feladatokat is kaptak a tanulók: ilyen volt a szüreti- és egészség nap képi megjelenítése is. A tanulóknak osztályonként egy-egy képet kellett készíteni ebben a témakörben. Ezeket az aulában kiállítottuk.
Feladat volt továbbá egy szüreti vers fabrikálása is. ezeket az osztályok tagjai közösen készítették és adták elő a szüreti- és egészségnapon.
Voltak olyan osztályok is, akik bálabábokat díszítettek. Négy báb készült el. Ez a feladat is nagyon jónak bizonyult, mert a diákok közösen munkálkodtak és közösen, kreatívan oldották meg ezt a nem is olyan könnyű feladatot.

A programok alatt már kijelölt tanulók megkezdték az iskola udvarán az ebéd elkészítését osztályonként. Egy üres iskolai udvarrészen bográcsokban, grillen és tárcsán készültek a finomabbnál finomabb hal és szárnyas ételek. A versenyek után az osztályok a tanáraikkal ide érkeztek, a főzés végén segédkeztek. Fél egy körül az elkészült ételeket elfogyasztották.
Összességében megemlíthetjük, hogy remekül sikerült ez a napunk, jól éreztük magunkat! 🙂

Pápa, 2015. szeptember 25.