• Közelgő Események

  1. javítóvizsga

   augusztus 23.08:00 - 12:00
  2. javítóvizsga

   augusztus 24.08:00 - 12:00
 • Friss Képek

  1 5 7 11 12 15
 • Friss Hírek

  • Szakmai bizonyítvány

   Kedves Diákok!        Aki a jogosítvány hiánya miatt nem vehette át a …
  • PELC

   Kedves leendő kilencedikesek! A Pápai Egyesített Labdarúgó Club minden lehetőséget megragad arra, …
  • Álláshirdetés

   Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum állást hirdet a Kisalföldi ASZC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és …
  • Értékesítés

   Iskolánk a Kisalföldi ASzC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola …
  • Javítóvizsga 2021. augusztus 23-24

Iskolai szüreti- és egészségnap

2015 november 25. » Diákélet, Hírek

Nagy izgalommal vágtunk bele az iskolai szüreti- és egészségnap szervezésébe! Sok olyan programmal és feladattal készültünk, ami elnyerte a diákok tetszését.
Az iskolai adottságokat kihasználva több helyszínen párhuzamosan folytak feladatok.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Reggel 8.00 és 9.30 között a tanulók előadásokat hallgathattak forgószínpad-szerű elrendezésben (így nem kellett választani, minden tanuló hallhatta az összes előadást) Igyekeztünk változatos programot szervezni számukra. Az előadások a következők voltak:
1. az egészséges táplálkozásról egy dietetikus tartott előadást és adott jó tanácsot egészségük megőrzéséhez.
2. a második helyszínen rendőrségi előadás hallgathattak a tanulók a kábítószerek káros hatásairól és a kábítószerezés jogi következményeiről.
3. a harmadik helyszínen (a tornateremben) pedig pápai sportegyesületek (pl.: ping-pong szakosztály, labdarúgók, lövészek stb.) mutatkoztak be, hogy alternatívát mutassanak a tanulóknak a káros szenvedélyek helyett.
Az előadásokat követően kezdődtek a vetélkedések az osztályok között.

Két helyszínen zajlottak a vetélkedők: a tornateremben és az aulában.
Az aulában a következő feladatokkal kellett megbirkózni a diákoknak:
kötélhúzás: (ez mindig jó bemelegítő, alapozó feladat)
szőlőtaposás: ebben a feladatban minden osztályból 2-2 diák mérkőzött meg egymással. A szőlőt lufik szimbolizálták. A párok lábát összekötöttük és így kellett eltaposniuk minél több szőlőszemet adott idő alatt.
szőlődarálás: ebben a feladatban azonban valódi szőlőt kellett valódi darálón ledarálni a diákoknak minél gyorsabban. (ez a feladat is mindig nagy sikert arat)
gumicsizma hajítás: a cél, hogy a diákok minél messzebb dobják a gumicsizmát. az nyeri a feladatot, aki a legmesszebb hajítja!
lopó-szívó verseny: itt a tanulóknak hébérben kellett szörpöt szállítani minél gyorsabban, minél többet, adott távolságra.
Ezt követően a tornateremben folytatódott az osztályok küzdelme:
hordógurítás: az osztályok képviselői időre gurítják a hordókat egy megadott pályán.
talicska verseny: minden osztályból egy fiút (kapatos férj) egy lány (mérges feleség) tol talicskán. Az nyer, aki a legrövidebb idő alatt ér célba (haza). 🙂
A vetélkedések után az osztályok képviseletében egy-egy helybíró és hegybíróné mutatkozott be. Ezek a tanulók vicces ruhákba illetve népviseletbe öltözve álltak a közönség elé. ez a feladat is nagy sikert aratott a tanulók körében és nagy volt az előkészület már a megelőző napon is.

Előzetes feladatokat is kaptak a tanulók: ilyen volt a szüreti- és egészség nap képi megjelenítése is. A tanulóknak osztályonként egy-egy képet kellett készíteni ebben a témakörben. Ezeket az aulában kiállítottuk.
Feladat volt továbbá egy szüreti vers fabrikálása is. ezeket az osztályok tagjai közösen készítették és adták elő a szüreti- és egészségnapon.
Voltak olyan osztályok is, akik bálabábokat díszítettek. Négy báb készült el. Ez a feladat is nagyon jónak bizonyult, mert a diákok közösen munkálkodtak és közösen, kreatívan oldották meg ezt a nem is olyan könnyű feladatot.

A programok alatt már kijelölt tanulók megkezdték az iskola udvarán az ebéd elkészítését osztályonként. Egy üres iskolai udvarrészen bográcsokban, grillen és tárcsán készültek a finomabbnál finomabb hal és szárnyas ételek. A versenyek után az osztályok a tanáraikkal ide érkeztek, a főzés végén segédkeztek. Fél egy körül az elkészült ételeket elfogyasztották.
Összességében megemlíthetjük, hogy remekül sikerült ez a napunk, jól éreztük magunkat! 🙂

Pápa, 2015. szeptember 25.