• Friss Képek

  1 5 7 11 12 15
 • Friss Hírek

  • Felvételi jegyzék a 2024-25-ös tanévre

   11-es kód: Mezőgazdasági gépésztechnikus 12-es kód: Mezőgazdasági technikus 13-as kód: Kertésztechnikus 14-es …
  • ÁLLÁSPÁLYÁZAT

   KISALFÖLDI AGRÁRSZAKKÉPZÉSI CENTRUMpályázatot hirdet Munkaviszony (MT) keretébenéjszakai portásMunkakör/feladatkör betöltésére. A pályázati feltételek …
  • Állás ajánlat

   Kisalföldi Agrárképzési Centrum pályázatot hirdet Munkaviszony (MT) keretében gazdasági ügyintéző Munkakör/feladatkör betöltésére …
  • Állás lehetőségek

   Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 42 …
  • Takarítónői állás

   Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és …

Honvédelmi verseny

2018 szeptember 22. » Eredményeink, Hírek

Iskolánk 10 éve rendszeresen részt vesz a MH Pápa Bázisreptéren szervezett honvédelmi ifjúsági versenyen. Idén végzős mezőgazdasági gépész tanulókkal készültünk a megmérettetésre. A csapat tagjai: Csizmadia Dávid, Kalmár Gergő, Király Márton és Vind István 11/MGP osztályos diákok voltak.
A város minden középiskolája küldött csapatot a versenyre, sőt az Acsády 2 csapattal indult.
A köszöntők után ismertették a versenyfeladatokat. Meghallgattunk egy toborzó beszédet, amiből kiderült, hogy miért érdemes a katonai hivatást választani. A következő előadás a reptér történetét mutatta be. A csapat múzeum megtekintése után – ahol féltve őrzött relikviákat láthattunk – elkezdődött a verseny.
Először mindenki a szellemi tesztet oldotta meg. A mi csapatunk utána a lövészettel folytatta. Mivel ennek a gyakorlására nincs lehetőségünk, sikerülhetett volna jobban is.
A gránátdobást ügyesen végrehajtotta a csapat, a 4. versenyzőnek már nem is kellett dobni.
A mátrix tájfutás új volt a fiúknak, egy kicsit tartottak is tőle. Itt a legügyesebb csapattag eredményét vették figyelembe. Ez pedig remekül sikerült.
Aztán következett az elsősegély állomás. Nagyon büszke voltam a fiúkra, mert hibátlanul töltötték ki a 3 oldalas tesztet. A gyakorlatban az újraélesztést kellett bemutatniuk. A „páciens” túlélte.
Már csak az akadálypálya volt hátra. Itt kb. 500 métert kellett futva megtenni és közben 6 feladatot végrehajtani. Mindez időre ment. A futást nehezítette, hogy mindenkinek egy gépkarabélyt kellett cipelni és volt még egy lőszeres láda is, amit magukkal kellett vinni.
Az akadálypálya az eddigi versenyekhez képest szokatlanul kezdődött, mert egy-egy kennelbe kellett a fiúknak elhelyezkedni és a vezényszóra innen kimászni, kiugrani. A függőleges hálón való átjutásnál jó volt látni, ahogyan egymást segítették. Ezután gerendán szaladtak át, kötélen lajhármászással jutottak tovább. A súlyhúzást egy fás ligetben szalaggal kijelölt útvonalon kellett teljesíteni. A sebesültszállítást is rövid időn belül megoldották. Én pedig folyamatosan buzdítottam őket, éreztem, hogy jó időt futnak. Már csak két akadályt kellett leküzdeniük. A háló alatti kúszás után egy gépkocsit kellett eltolniuk megadott távolságra.

Az izgalom továbbra is nagy volt, mert a csapatok nem ismerték egymás teljesítményét. Ebéd után, az eredményhirdetésre megérkezett Dr. Áldozó Tamás polgármester úr és Gangler László ezredes úr, a reptér parancsnoka. Nagyon büszke voltam a fiúkra, amikor a bronzéremért szólították őket. Szép volt fiúk!

Szalóky-Katóné László Mária