Végzős vendéglátós tanulóink szintvizsgán bizonyították, hogy elsajátították a szakma fortélyait. Ez nagyon fontos esemény volt az életükben, ugyanis az év végi szakmai vizsgán csak az vehet részt, akinek sikerül a szintvizsgája.
Nagy volt a sürgés-forgás az iskola tankonyhájában. A szakács tanulók az általuk kihúzott tétel alapján főzték le a megadott menüsort. Összeszedték a hozzávalókat, mosták, szeletelték az alapanyagokat, gőzölögtek a fazekak, készültek az ízletes ételek.
Az egyik adagot közszemlére tették, az étel nevével ellátott tábla alá, ahol a szintvizsgabizottság tagjai megízlelhették. A másik adag étel a vendégek elé került, amit a pincérek angol szolgálási módban szolgáltak fel.
Balai Attila vizsgaelnök zsűrizte az elkészült ételeket technológia, tálalás, ízharmónia, megjelenés, stb. alapján. A kóstolásba besegített a diákok szakoktatója, osztályfőnöke és Fodor Ferencné szakmai igazgatóhelyettes is.
A pincér tanulók feladatsora: eszközfelismerésből, menüsor összeállításból, terítésből és élő munkából állt, ahol a vendégek számára kellett felszolgálni az ételeket. Ténykedésüket árgus szemekkel figyelte Domonkos Miklós, vizsgaelnök. Az egészséges izgalom látszott a mosolygós arcokon. Aztán megérkeztek a vendégek, akiket az asztalhoz kísértek, és kiadagolták, felszolgálták a szakácsok remekműveit.
A szintvizsga végén örömmel vették tudomásul, hogy mindenki sikeresen túljutott az első komolyabb megmérettetésen, így gőzerővel készülhetnek az év végi szakmai vizsgára.