• Közelgő Események

    1. javítóvizsga

      augusztus 23.08:00 - 12:00
    2. javítóvizsga

      augusztus 24.08:00 - 12:00
  • Friss Képek

    1 5 7 11 12 15
  • Friss Hírek

    • Eladó bárány

    • Szakmai bizonyítvány

      Kedves Diákok!        Aki a jogosítvány hiánya miatt nem vehette át a …
    • PELC

      Kedves leendő kilencedikesek! A Pápai Egyesített Labdarúgó Club minden lehetőséget megragad arra, …
    • Álláshirdetés

      Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum állást hirdet a Kisalföldi ASZC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és …
    • Értékesítés

      Iskolánk a Kisalföldi ASzC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola …

ERASMUS + németországi gyakorlati beszámoló

2017 április 20. » Hírek

 

Az osztályfőnökömtől hallottam erről a programról. Hosszú ideig gondolkodtam, hogy jelentkezzek-e. Végül úgy döntöttem, hogy kipróbálom. Azzal a céllal utaztam ki, hogy új szakmai ismeretekre tegyek szert. Nagy izgalommal vártam az utazás napját. Az út nagyon hosszú volt, kisebb-nagyobb dugókkal. Az étterem (Hotel Thüringer Waldbleck Boxberg) egy család által működtetett hotelben volt. Az étterem dolgozói nagyon kedves, segítőkész emberek voltak. Tőlük vendégszeretetet és sok értékes dolgokat tanultunk. Az épület egy domb tetején áll, így remek kilátás nyílt a szobák ablakaiból. A szállás az étterem felett volt, egy szobában. A szabadnapomon a városban voltam (Gotha), vagy a környéken sétálgattunk. A konyhán voltam napi 6-7 órát. A fő feladatom a mosogatás volt, de nagyon sokszor segítettem zöldséget, gyümölcsöt pucolni, szeletelni, vagy éppen én sütöttem húst a vendégeknek. A reggelit, ebédet, vacsorát magamnak kellett elkészíteni a kevés konyhai ismeretemmel. Ez főként rántott hús formájában valósult meg. Az egy hónap alatt nagyon sok kedves embert ismertem meg. Ha lenne lehetősem ugyan ide menni, dolgozni, biztosan jelentkeznék rá.
Weissinger Rafael
10/A vendéglátó