Az osztályfőnökömtől hallottam erről a programról. Hosszú ideig gondolkodtam, hogy jelentkezzek-e. Végül úgy döntöttem, hogy kipróbálom. Azzal a céllal utaztam ki, hogy új szakmai ismeretekre tegyek szert. Nagy izgalommal vártam az utazás napját. Az út nagyon hosszú volt, kisebb-nagyobb dugókkal. Az étterem (Hotel Thüringer Waldbleck Boxberg) egy család által működtetett hotelben volt. Az étterem dolgozói nagyon kedves, segítőkész emberek voltak. Tőlük vendégszeretetet és sok értékes dolgokat tanultunk. Az épület egy domb tetején áll, így remek kilátás nyílt a szobák ablakaiból. A szállás az étterem felett volt, egy szobában. A szabadnapomon a városban voltam (Gotha), vagy a környéken sétálgattunk. A konyhán voltam napi 6-7 órát. A fő feladatom a mosogatás volt, de nagyon sokszor segítettem zöldséget, gyümölcsöt pucolni, szeletelni, vagy éppen én sütöttem húst a vendégeknek. A reggelit, ebédet, vacsorát magamnak kellett elkészíteni a kevés konyhai ismeretemmel. Ez főként rántott hús formájában valósult meg. Az egy hónap alatt nagyon sok kedves embert ismertem meg. Ha lenne lehetősem ugyan ide menni, dolgozni, biztosan jelentkeznék rá.
Weissinger Rafael
10/A vendéglátó