• Közelgő Események

  1. javítóvizsga

   augusztus 23.08:00 - 12:00
  2. javítóvizsga

   augusztus 24.08:00 - 12:00
 • Friss Képek

  1 5 7 11 12 15
 • Friss Hírek

  • Eladó bárány

  • Szakmai bizonyítvány

   Kedves Diákok!        Aki a jogosítvány hiánya miatt nem vehette át a …
  • PELC

   Kedves leendő kilencedikesek! A Pápai Egyesített Labdarúgó Club minden lehetőséget megragad arra, …
  • Álláshirdetés

   Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum állást hirdet a Kisalföldi ASZC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és …
  • Értékesítés

   Iskolánk a Kisalföldi ASzC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola …

A Lovász Szakma Kiváló Tanulója

Hinger Petra 11. L osztályos tanuló, április 19-22 között vett részt Kiskunfélegyházán a Lovász Szakma Kiváló Tanulója országos versenyen, melyen 9 iskola 15 diákja vett részt. Többek között Bábolnáról, Mezőhegyesről, Kaposvárról, Győrből.
A verseny gyakorlati és szóbeli vizsgarészből állt.
dijlovaglás19-e: A tanulók a verseny ünnepélyes megnyitása után tájékoztatást kaptak a verseny lebonyolításának menetéről és kihúzták a sorszámokat.
Ezek után az EQUITA lovas parkban megtekintették a hátas lovakat és a a fogatokat, melyeken másnap a díjlovagló és díjhajtó feladatot kellett bemutatniuk. A délutáni program zárásaként Rózsa Pál igazgató úr mutatta be az iskola tangazdaságát.
fogathajtás20-a: Délelőtt a díjlovaglás és díjhajtás programjait mutatták be a tanulók, melyek közül különösen az utóbbi sikerült igen jól Petrának. A lovaglás és a fogathajtás komoly próba elé állította a versenyzőket, mivel számukra teljesen idegen lovon és fogaton kellett a tudásukat bemutatni. Az ismerkedésre mindösszesen 15 perc állt rendelkezésre, ami különösen a lovaglásnál bizonyult kevésnek. Petrának egy sárga mént sorsoltak, mely nem volt valami együttműködő. A lipicai lovakból összeállított kettes fogatot viszont úgy hajtotta, mintha évek óta ismerte volna őket.
Délután a gyakorlati vizsga következett, melyen csontozat felismerés, lómérlegelés, gyógyszerbeadás és szállításra való előkészítés szerepelt. Ezek a feladatok megfelelő szakmai ismereteket, rutint és találékonyságot követeltek a versenyzőktől. A gyakorlati vizsgát a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium Tangazdaságában rendezték meg. Petra ezt az akadályt is jeles teljesítménnyel abszolválta.
21-e: A szóbeli vizsgát két modulból kellett teljesíteni a tanulóknak. Petra itt az élmezőnyben végzett. Ló gondozás és lótenyésztés elméleti ismeretei modulból 87,00%-os teljesítményével a 4. helyen zárt. Feleletei lendületesek, pontosak, szakmaisággal előadottak voltak, a rendelkezésre álló időt maximálisan kihasználta.
Hinger Petra22-e: Mindenki nagy várakozással tekintett az eredményhirdetés elé. A vizsgabizottság elnöke fordított sorrendben kezdte kihirdetni az eredményt. Sajnos a versenyen indult 15 tanulóból 4-nek nem sikerült elérni a bűvös 71%-os teljesítményt, így nem szabadultak fel, csak részfelmentést kaptak az otthoni szakmunkásvizsga egyes részeiből. Petra viszont összesítésben 76,53%-os teljesítményével az előkelő 5. helyet szerezte meg – mindössze 1,36%-kal lemaradva a dobogóról- ezzel jeles eredménnyel felszabadult.
Felkészítő tanárok: Böhm Szabolcs és Scheller György.