• Friss Képek

  1 5 7 11 12 15
 • Friss Hírek

  • Felvételi jegyzék a 2024-25-ös tanévre

   11-es kód: Mezőgazdasági gépésztechnikus 12-es kód: Mezőgazdasági technikus 13-as kód: Kertésztechnikus 14-es …
  • ÁLLÁSPÁLYÁZAT

   KISALFÖLDI AGRÁRSZAKKÉPZÉSI CENTRUMpályázatot hirdet Munkaviszony (MT) keretébenéjszakai portásMunkakör/feladatkör betöltésére. A pályázati feltételek …
  • Állás ajánlat

   Kisalföldi Agrárképzési Centrum pályázatot hirdet Munkaviszony (MT) keretében gazdasági ügyintéző Munkakör/feladatkör betöltésére …
  • Állás lehetőségek

   Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 42 …
  • Takarítónői állás

   Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és …

XII. Mezős Szüreti Nap

2013 szeptember 23. » Diákélet

Előzetes feladatok az
XII. Mezős Szüreti Naphoz

szureti nap

1. Készítsetek szüreti plakátot, rajzot minimum A/3-as nagyságút! Bármilyen technikával készülhet! Jelenjen meg rajta a szüret, a Somló, az iskola és az osztályotok kapcsolata!
2. A következő szavakból faragjatok verset! Az összes megadott szót fel kell használni! A szavak sorrendje a versen belül tetszőleges és bárhol szerepelhetnek (sor eleje, sor vége stb.) Természetesen bármilyen más szó felhasználható kiegészítésként, hogy remek, vidám versike legyen belőle.
A felhasználandó szavak:
bor, forr, pince, lányok, legények, must, puttony, szőlő, szüret, iskola
3. Kérjük, hogy egy fiú és egy lány öltözzön népviseletbe, ők lesznek az osztály hegybíró és hegybíróné jelöltjei. A szüreti felvonulás alkalmával minél többen öltöztök jelmezbe, annál több pontot kap az osztály.
4. Egy rövid zenés, táncos jelenet bemutatása
5. Ha sikerül az osztálynak beöltöztetni az osztályfőnököt is, plusz pontot kaptok érte!
6. A délutáni vetélkedőn a többi feladat konkrét végrehajtásában az osztály mint csapat vehet részt. Ebben lesznek gyakorlati és elméleti feladatok. Nézzetek utána a Somló történetének, irodalmi hagyományainak, a régi szüreti történeteknek stb. A szüreti totó kitöltésében az egész osztály részvételére számítunk. Segítségetekre lehet az iskolai könyvtár!
7. A délutáni vetélkedőre hozzatok magatokkal minimum egy felmosóvödörnyi szőlőt! (Ezzel kapcsolatban feladat lesz, aki félti a ruháját, hozzon kötényt stb. annak megóvására.)

Az előzetes feladatok leadási határideje: a plakátot és a verset 2013. szeptember 25-én, szerdán 1430 óráig kell leadni az iskolai könyvtárban, Marcsi néninek.

Az XII. Mezős Szüreti Napot 2013. szeptember 27-én, pénteken rendezzük. A nagyszünetben bemutatkoznak a hegybíró- és hegybíróné jelöltek, a beérkezett plakátokból kiállítást rendezünk, elhangzanak a nyertes versek, szüreti felvonuláson vehettek részt.

Délután 15:00 órakor kezdetét veszi a szüreti vetélkedő, elméleti és gyakorlati feladatokkal. Újra felvonulnak a jelmezesek, ide kell majd hozni a felmosóvödörnyi szőlőt és az elméleti tudásotokat.
Este szüreti bál. Elővételben 500 Ft a jegy, helyszínen 800 Ft.
A felkészüléshez és a szüreti mulatsághoz sok sikert, jó kedvet kívánunk!

Rendezőség