• Friss Képek

    1 5 7 11 12 15
  • Friss Hírek

    • Állás hirdetés

      A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Intézményeibeigazgatóhelyettesi munkakörszakmai igazgatóhelyettes és általános (oktatási – nevelési) …
    • Tankönyvrendelés

      Tisztelt Szülők! A Kormány 1092/2019. (III. 8. ) Korm. határozata értelmében a …
    • Pótbeiratkozás

      Iskolánkba a pótbeiratkozás 2021. május 10 – 2021. május 21-e között lesz. …
    • Tájékoztatás

      Kedves Diákok! Iskolánkban 2021. május 10-én nagy létszámú szakmai írásbeli vizsgát tartunk. …
    • ideiglenes felvételi jegyzéket a 2021/2022-es tanévre

      0011-es mezőgazdasági gépésztechnikus 0012-es erdésztechnikus 0013-as mezőgazdasági technikus 0014-es kertésztechnikus 0015-ös sütő- …

Tisztelt szülők és diákok!

2017 március 27. » Hírek

Figyelmükbe szeretném ajánlani a 2017 szeptemberétől új képzésként induló kistermelői élelmiszerelőállító falusi vendéglátó képzésünket. A szakma az élelmiszeripari szakmacsoportba tartozik. A megszerezhető tudás nagyon széleskörű, a mindennapi életben is jól használható.

A képzés során a következő szakmai tantárgyakat tanulják:

Áruismeret
Mikrobiológia
Táplálkozásélettan
Tartósítás
Tartósítás gyakorlat
Zöldség-, gyümölcsfeldolgozás
Zöldség-, gyümölcsfeldolgozás gyakorlat
Húsipar alapjai
Húsipari gyakorlat
Sütő-, cukrászipar alapjai
Édesipar alapjai
Sütő- cukrász, édes gyakorlat
Sörkészítés
Gyümölcsbor-, párlatkészítés
Erjedésipari gyakorlat
Tejtermékelőállítás
Sajt és túrókészítés
Tejtermékek, sajtkészítés gyakorlat
Higiénia
Minőségbiztosítás
Üzemgazdasági, ügyviteli ismeretek
Vendéglátás, idegenforgalom
Vendéglátás, idegenforgalom gyakorlat
Falusi vendégfogadás alapjai
Falusi vendégfogadás gyakorlat

 

A tantárgyakból látható, hogy az élelmiszeripari elmélet és gyakorlat mellett helyet kap a vendéglátás és idegenforgalom is.

Kinek ajánljuk: azoknak, akik falusi vendéglátással szeretnének foglalkozni főállásban, vagy főállás mellett, vagy egyszerűen érdeklődnek a hagyományos, falusi életforma iránt.

Miért minket válasszanak: iskolánk mezőgazdasági és élelmiszeripari képzéseket folytat, de mivel korábban indított vendéglátóipari és kereskedelmi képzéseink miatt igen jó személyi és tárgyi feltételekkel rendelkezünk.

Miért előnyös: a széleskörű ismeretek mellett, a 2017 szeptemberében induló képzés ösztöndíjjal támogatott. Az ösztöndíj mértéke az első szakképzési évfolyam első félévében egységesen havonta 10 000 forint.

A második félévtől a további félévekben, ha a tanulmányi átlageredmény

  1. a) 2,51 és 3,0 között van, 10 000 forint,
  2. b) 3,01 és 3,5 között van, 15 000 forint,
  3. c) 3,51 és 4,0 között van, 20 000 forint,
  4. d) 4,01 és 4,5 között van, 27 000 forint,
  5. e) 4,51 és 5,0 között van, 35 000 forint.

A szakképesítéssel betölthető munkakörök:

Gazdaasszony
Falusi vendéglátó
Háztartási alkalmazott
Piaci, utcai zöldséges
Sörfőző
Fehérsajtkészítő
Gomolyaalapanyag-készítő
Kefír-, joghurtkészítő
Keménysajt-készítő
Lágysajt-kezelő
Sajt- és vajkészítő
Sajtkészítő
Tejfeldolgozó
Tejföl- és túrókészítő
Gyümölcsfeldolgozó
Káposztasavanyító
Zöldség szárító
Zöldség tartósító
Cefréző
Gyümölcslékészítő
Szörpkészítő
Disznósajtkészítő
Húsfüstölő
Kézi csontozó (húsipari)
Kolbászkészítő
Szárazáru készítő
Zsírolvasztó
Péksütemény készítő
Pereckészítő
Mézeskalács-készítő
Tésztakészítő

 

Várjuk további diákok jelentkezését!