• Friss Képek

    1 5 7 11 12 15
  • Friss Hírek

    • Oltás

      Kedves Diákok! Az iskolai Covid19 elleni oltás 2021. szeptember 2. 8.00 – …
    • Tanévnyitó

      Tisztelt Szülők, kedves Diákok! Tanévnyitó ünnepélyünket 2021. szeptember 1-én 8 órakor tartjuk. …
    • COVID-19

      Kedves Diákok! Az iskolánkban is lehetőség lesz  COVID-19 elleni védőoltás felvételére, erről …
    • Tankönyvosztás

      A tankönyvosztás a 10., 11., 12., 13. évfolyamosoknak augusztus 30-31. lesz, 8- …
    • Eladó bárány

Tisztelt szülők és diákok!

2017 március 27. » Hírek

Figyelmükbe szeretném ajánlani a 2017 szeptemberétől új képzésként induló kistermelői élelmiszerelőállító falusi vendéglátó képzésünket. A szakma az élelmiszeripari szakmacsoportba tartozik. A megszerezhető tudás nagyon széleskörű, a mindennapi életben is jól használható.

A képzés során a következő szakmai tantárgyakat tanulják:

Áruismeret
Mikrobiológia
Táplálkozásélettan
Tartósítás
Tartósítás gyakorlat
Zöldség-, gyümölcsfeldolgozás
Zöldség-, gyümölcsfeldolgozás gyakorlat
Húsipar alapjai
Húsipari gyakorlat
Sütő-, cukrászipar alapjai
Édesipar alapjai
Sütő- cukrász, édes gyakorlat
Sörkészítés
Gyümölcsbor-, párlatkészítés
Erjedésipari gyakorlat
Tejtermékelőállítás
Sajt és túrókészítés
Tejtermékek, sajtkészítés gyakorlat
Higiénia
Minőségbiztosítás
Üzemgazdasági, ügyviteli ismeretek
Vendéglátás, idegenforgalom
Vendéglátás, idegenforgalom gyakorlat
Falusi vendégfogadás alapjai
Falusi vendégfogadás gyakorlat

 

A tantárgyakból látható, hogy az élelmiszeripari elmélet és gyakorlat mellett helyet kap a vendéglátás és idegenforgalom is.

Kinek ajánljuk: azoknak, akik falusi vendéglátással szeretnének foglalkozni főállásban, vagy főállás mellett, vagy egyszerűen érdeklődnek a hagyományos, falusi életforma iránt.

Miért minket válasszanak: iskolánk mezőgazdasági és élelmiszeripari képzéseket folytat, de mivel korábban indított vendéglátóipari és kereskedelmi képzéseink miatt igen jó személyi és tárgyi feltételekkel rendelkezünk.

Miért előnyös: a széleskörű ismeretek mellett, a 2017 szeptemberében induló képzés ösztöndíjjal támogatott. Az ösztöndíj mértéke az első szakképzési évfolyam első félévében egységesen havonta 10 000 forint.

A második félévtől a további félévekben, ha a tanulmányi átlageredmény

  1. a) 2,51 és 3,0 között van, 10 000 forint,
  2. b) 3,01 és 3,5 között van, 15 000 forint,
  3. c) 3,51 és 4,0 között van, 20 000 forint,
  4. d) 4,01 és 4,5 között van, 27 000 forint,
  5. e) 4,51 és 5,0 között van, 35 000 forint.

A szakképesítéssel betölthető munkakörök:

Gazdaasszony
Falusi vendéglátó
Háztartási alkalmazott
Piaci, utcai zöldséges
Sörfőző
Fehérsajtkészítő
Gomolyaalapanyag-készítő
Kefír-, joghurtkészítő
Keménysajt-készítő
Lágysajt-kezelő
Sajt- és vajkészítő
Sajtkészítő
Tejfeldolgozó
Tejföl- és túrókészítő
Gyümölcsfeldolgozó
Káposztasavanyító
Zöldség szárító
Zöldség tartósító
Cefréző
Gyümölcslékészítő
Szörpkészítő
Disznósajtkészítő
Húsfüstölő
Kézi csontozó (húsipari)
Kolbászkészítő
Szárazáru készítő
Zsírolvasztó
Péksütemény készítő
Pereckészítő
Mézeskalács-készítő
Tésztakészítő

 

Várjuk további diákok jelentkezését!