• Friss Képek

  1 5 7 11 12 15
 • Friss Hírek

  • Felvételi jegyzék a 2024-25-ös tanévre

   11-es kód: Mezőgazdasági gépésztechnikus 12-es kód: Mezőgazdasági technikus 13-as kód: Kertésztechnikus 14-es …
  • ÁLLÁSPÁLYÁZAT

   KISALFÖLDI AGRÁRSZAKKÉPZÉSI CENTRUMpályázatot hirdet Munkaviszony (MT) keretébenéjszakai portásMunkakör/feladatkör betöltésére. A pályázati feltételek …
  • Állás ajánlat

   Kisalföldi Agrárképzési Centrum pályázatot hirdet Munkaviszony (MT) keretében gazdasági ügyintéző Munkakör/feladatkör betöltésére …
  • Állás lehetőségek

   Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 42 …
  • Takarítónői állás

   Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és …

Szalagavató 2014.

2014 február 13. » Hírek

Péntek délután 17.00 órára a városi sportcsarnokban zsúfolásig megtelt a nézőtér. Aztán hirtelen teljes sötétség lett. Megszólalt a zene. Egyszer csak megjelentek az UV fényben titokzatosan világító fehér menyasszonyi ruhák, a lányok kezében 1-1 gyertya égett. Taps tört ki a nézőtéren. Igen, a mi diákjaink, a mi gyerekeink. Aztán elfújták a gyertyákat, a villanyt újra felkapcsolták. Gyönyörű hajköltemények, szebbnél szebb ruhák, üde, fiatal, mosolygós arcok. Most nem látszik, hogy mi van mögötte, hogy heteken keresztül gyakoroltak. Itt állnak és boldogok, hogy eljutottak idáig. Ez az ő napjuk.
Dalok és táncok váltották egymást. Mindenki meg akarta mutatni, hogy milyen ügyes. Ezzel köszönték meg a tanároknak, szülőknek a sok törődést, odafigyelést, segítséget, amit az elmúlt évek alatt kaptak. Előkerültek a zsebkendők is, ilyenkor szabad elérzékenyülni. Többeknek meglepetés volt, hogy az osztály titokban készült, megtanult egy szívhez szóló dalt, amit az osztályfőnöknek, a „pótmamának” most előadtak. Örökre a szívedben, Egyszer véget ér a lázas ifjúság, … egy dal, s te újra mellém ülsz… csendültek fel az énekek.
A tánc és ének ritmusát törte meg itt-ott az iskola irodalmi színpadának összeállítása. Előkerült a kamaszokról szóló örökzöld darab Janikovszky Évától: Kire ütött ez a gyerek? Végzős irodalmi színpadosként Gyömörei Anna a szalagavatóról mondott verset. Végül útravaló idézeteket, bölcsességeket olvastak fel.
Idén először új elemként a diákok felkérték szüleiket, tanáraikat is egy keringőre. Nagy sikere volt a kezdeményezésnek.
Mire Békefi Imre igazgató úr ünnepi beszédére került sor, minden végzős diák csinos ballagási kosztümben, öltönyben ült a helyén, és feszülten figyelt. Az igazgató úr a szalag jelentőségéről is beszélt. Arról a jelzésről, ami fehér színével, zöld számaival, az iskola címerével azt jelenti, hogy viselője végzős „mezős” diák. Kifejezi a mi összetartozásunkat és megkülönböztet bennünket a többi iskola végzőseitől. „Viseljétek büszkén, mivel mi is büszkén tekintünk itt rátok, hogy a végzős évfolyamig eljutottatok.” Az igazgató úr beszéde végén a Harry Potter című népszerű műből is idézett.
Ezután a 9 osztály 180 utolsó éves diákjának ruhájára felkerült a szalag. Egyszerre 3 osztály volt reflektorfényben. Az osztályok és osztályfőnökök bemutatása után a diákok neveit egyenként felsorolták. Az igazgató úr átadta a szalagot, kezet fogott velük és az osztályfőnök feltűzte a szalagot.
A szalagavató után fotózásra került sor osztálytársakkal, családdal, barátokkal.
A Pápa-ma és a Napló Online fotósai is jelen voltak, így a médiából is sokan értesülhetnek iskolánk egyik legszebb hagyományát őrző eseményről.

http://www.papa-ma.hu/cikk_reszletes.php?id=10811&cback=180_mezos_diakra_kerult_fel_a_kozepiskolai_evek_veget_jelzo_szalag

http://veol.hu/papa/szalagavato-a-mezoben-1601110