• Közelgő Események

    1. Tavaszi szünet

      április 1.08:00 - április 6.17:00
    2. Fogadó óra

      április 13.15:00 - 16:00
    3. Fenntarthatósági témahét

      április 19.08:00 - április 23.17:00
    4. Országos kompetencia mérés

      május 26.08:00 - 12:00
    5. Pályaorientációs nap

      május 27.08:00 - 17:00
  • Friss Képek

    1 5 7 11 12 15
  • Friss Hírek

    • Igazgatói pályázat

      Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum pályázatot hirdetA Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum IntézményébeKisalföldi ASzC Batthyány Lajos …
    • Pályaválasztási tájékoztató

      Megjelent a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum pályaválasztási tájékoztatója
    • Gólya-teszt

      Lezajlott az idei tanévben is a Gólya-teszt. A 9. osztályok megküzdöttek egymással. …
    • Fogadónap

      Kedves Szülők! Kedves Leendő Diákjaink! Kedves Érdeklődők! A járványhelyzet miatt a 2021. …
    • Őszi betakarítás a mezőben

      Megkezdődött a kukorica betakarítása a sulinkban. A róla készült videó itt megtekinthető.

ERASMUS + németországi beszámoló

2017 április 18. » Hírek

Az egyik osztályfőnöki órán Kocsis tanár úr említette, hogy lehet jelentkezni az Erasmus + projektbe, ha szeretnénk, Németországba lehet menni szakmai gyakorlatra. Március 10-én indultunk és 11-én értünk Bad Liebensteinbe a Kaiserhof Kulturhotelbe. Elsősorban körbevezettek a hotelnek azon a részén, ahol dolgozunk és közben az ott dolgozóknak is bemutattak minket. Majd megmutatták a szállást is. Az első munkanapon megmutatták, hogy mit kell csinálni, majd a munka végén az első véleményüket is elmondták. Társam első két hétben délután dolgozott, 15.00-től 21.00-ig, én reggel 8.30-tól 15.00-ig. Két hét után pedig fordítva dolgoztunk. Egy héten kétszer volt szabadnapunk. Ezeken a napokon elvittek minket kirándulni és fagyizni. Persze pihenésre is volt lehetőség. Ételt naponta kétszer kaptunk, reggel és délután, az reggelinek és vacsorának számított. A munkatársaink nagyon aranyosak voltak velünk, és persze türelmesek is. Ebben az egy hónapban nagyon jól éreztük magunkat, és nem bántuk meg, hogy jelentkeztünk. A nyelvtudásunk is bővült kicsit. A mi munkánk az előkészítésről szólt. Reggel a reggelihez kellett több féle gyümölcsöt, szalámikat, sajtokat szeletelni és tálcára tenni. Délután a vacsorához kellett előkészülni burgonyát, hagymát pucolni, salátákat és desszerteket készíteni. Az utolsó munkanapon kaptunk egy táskát, amiben csak ajándék volt. Április 4-én reggel indulás előtt csomagot kaptunk az útra. Este 23.00 óra körül értünk haza.
Ignácz Dorina, Ignácz Klaudia
10. osztályos édesipari termékgyártó