• Friss Képek

    1 5 7 11 12 15
  • Friss Hírek

    • Felvételi jegyzék a 2024-25-ös tanévre

      11-es kód: Mezőgazdasági gépésztechnikus 12-es kód: Mezőgazdasági technikus 13-as kód: Kertésztechnikus 14-es …
    • ÁLLÁSPÁLYÁZAT

      KISALFÖLDI AGRÁRSZAKKÉPZÉSI CENTRUMpályázatot hirdet Munkaviszony (MT) keretébenéjszakai portásMunkakör/feladatkör betöltésére. A pályázati feltételek …
    • Állás ajánlat

      Kisalföldi Agrárképzési Centrum pályázatot hirdet Munkaviszony (MT) keretében gazdasági ügyintéző Munkakör/feladatkör betöltésére …
    • Állás lehetőségek

      Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 42 …
    • Takarítónői állás

      Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és …

ERASMUS + németországi beszámoló

2017 április 18. » Hírek

Az egyik osztályfőnöki órán Kocsis tanár úr említette, hogy lehet jelentkezni az Erasmus + projektbe, ha szeretnénk, Németországba lehet menni szakmai gyakorlatra. Március 10-én indultunk és 11-én értünk Bad Liebensteinbe a Kaiserhof Kulturhotelbe. Elsősorban körbevezettek a hotelnek azon a részén, ahol dolgozunk és közben az ott dolgozóknak is bemutattak minket. Majd megmutatták a szállást is. Az első munkanapon megmutatták, hogy mit kell csinálni, majd a munka végén az első véleményüket is elmondták. Társam első két hétben délután dolgozott, 15.00-től 21.00-ig, én reggel 8.30-tól 15.00-ig. Két hét után pedig fordítva dolgoztunk. Egy héten kétszer volt szabadnapunk. Ezeken a napokon elvittek minket kirándulni és fagyizni. Persze pihenésre is volt lehetőség. Ételt naponta kétszer kaptunk, reggel és délután, az reggelinek és vacsorának számított. A munkatársaink nagyon aranyosak voltak velünk, és persze türelmesek is. Ebben az egy hónapban nagyon jól éreztük magunkat, és nem bántuk meg, hogy jelentkeztünk. A nyelvtudásunk is bővült kicsit. A mi munkánk az előkészítésről szólt. Reggel a reggelihez kellett több féle gyümölcsöt, szalámikat, sajtokat szeletelni és tálcára tenni. Délután a vacsorához kellett előkészülni burgonyát, hagymát pucolni, salátákat és desszerteket készíteni. Az utolsó munkanapon kaptunk egy táskát, amiben csak ajándék volt. Április 4-én reggel indulás előtt csomagot kaptunk az útra. Este 23.00 óra körül értünk haza.
Ignácz Dorina, Ignácz Klaudia
10. osztályos édesipari termékgyártó